Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

29 september 2014 | 11:00

Hen dog i "The Simpsons"-premiären

Efter nästan ett år av spekulationer kom i går avsnittet där en av "The Simpsons"-karaktärerna dör.  Varning för spoilers!
Så vem var det som fick sätta livet till i den 26:e (!) säsongspremiären? Nej, det var inte vare sig Krusty the Clown eller Homer, som rykteskvarnarna spritt ut. Inte heller någon i den omedelbara närheten av familjen Simpson. 

Nope, istället var det Krustys pappa, rabbin Hyman Krustofsky som fick ta ner skylten. Pappa Krustofsky gjordes av komikern Jackie Mason, som fick en Emmy 1992 för sin röstinsats i avsnittet där Krustys bakgrund avslöjas; "Like Father, Like Clown", S03E06. 

- Vi hade inte på något vis tänkt göra en stor grej av det här, säger showrunnern Al Jean till The Hollywood Reporter

- Jag hade bara föreslagit att vi skulle göra ett avsnitt där Krustys pappa gick bort och det sista ord han säger till Krusty är "eh". Jag tyckte det skulle vara en kul och samtidigt sorglig sak för Krusty att bearbeta, att det var det sista hans far sa till honom. 

- Sen gjorde jag en intervju där de frågade vad vi hade för avsnitt på gång och då sa jag: "tja, en rollfigur dör och skådespelaren som gjorde den figuren vann en Emmy för rollen". Det satte bollen i rullning. Folk över hela världen har försökt komma på vem jag kan ha menat. 

Men trots att avslöjandet i säsongspremiären kan sägas vara ett riktigt antiklimax tror inte Jean att tittarna kommer vara alltför besvikna. 

- Skulle fansen verkligen vilja se Krusty dö? Det tror jag inte! 

Och att döda Homer... 

- Jag skulle förlora mitt jobb på två sekunder om jag tog livet av Homer, inget kommer hända honom - tro mig! 

Vem trodde du skulle dö? Kommentera nedan!
| 29 september 2014 11:00 |