exklusivt

Skribent

Alexander Kardelo

11 maj 2024 | 14:30

Efter "Konferensen" - nu pågår inspelningen av "Hemmet"

Ännu en av Mats Strandbergs skräckromaner blir snart film. Den här har Philip Oros, Gizem Erdogan och Anki Lidén i huvudrollerna.
Inspelningen av nya svenska psykologiska skräckfilmen "Hemmet" pågår på Gotland just nu. Idag kan MovieZine exklusivt presentera rollistan.
 
Huvudrollerna görs av Philip Oros ("Dogborn"), Gizem Erdogan ("Tunna blå linjen") och Anki Lidén ("I taket lyser stjärnorna"). I andra roller syns Malin Levanon ("Tjuvheder"), Ayan Ahmed ("Snabba Cash"), Lottie Ejebrant ("Sällskapsresan") och Bengt C.W. Carlsson ("Lycka till och ta hand om varandra").
 
"Hemmet" handlar om Joel som äntligen lyckats ordna plats på ett demensboende åt sin mamma Monika, som var död i flera minuter efter en svår stroke. När Monika flyttar in blir hon snabbt sämre, och Joel blir övertygad om att något har följt med henne tillbaka från andra sidan. Något skrämmande och alltför välbekant.
 
- Det som gör berättelsen så skrämmande i slutändan är att den bygger på det hot som kommer inifrån; den stora rädsla vi alla delar för att förlora kontrollen över vår egen verklighet, har regissör Mattias Skoglund tidigare sagt.
 
Filmen bygger på den bästsäljande romanen med samma namn av Mats Strandberg, författaren bakom Netflix blodiga skräckkomedi "Konferensen" som släpptes förra året.
 
Strandberg har även skrivit filmens manus tillsammans med Mattias Skoglund ("Deg", "Losers"). "Hemmet" produceras av Siri Hjorton Wagner på [sic] film. NonStop Entertainment är nordisk distributör, men för närvarande finns det inget biodatum satt.
 
Foto: Oskar Pedersen 
| 11 maj 2024 14:30 |