Film

Skribent

Erika Jarhed

1 februari 2023 | 14:00

DC-chefen: Helt rätt beslut att slopa filmen "Batgirl"

Var det rätt beslut att slopa filmen "Batgirl"? Om du frågar DC:s VD Peter Safran så är svaret självklart: "Den hade skadat DC".
I somras gick DC ut med att deras kommande film "Batgirl" slopas helt. Filmen var redan färdiginspelad men efter bland annat svagt mottagande efter testvisningar valde dem att lägga den på hyllan, till mångas stora besvikelse. Nu rapporterar GamesRadar att Peter Safran, en av VD-duon för DC Studios, kommenterade detta ytterligare under gårdagens pressträff, och han vidhåller att det var helt rätt beslut.
 
- Jag såg filmen, och det var många otroligt begåvade människor framför och bakom kameran. Men filmen gick inte att släppa. Jag tror att David Zaslav [VD för Warner Bros. Discovery] och teamet tog ett modigt beslut att avbryta eftersom den skulle ha skadat DC. Den skulle ha skadat de som var inblandade.
 
Safran fortsätter med att berätta att filmen inte hade fungerat bra på den stora marknaden.
 
- Den skulle inte ha kunnat konkurrera på bio-marknaden, den gjordes för den lilla skärmen. Så återigen, jag tror att det inte var ett lätt beslut, men de tog rätt beslut att lägga den på hyllan.
 
Safran är dock noga med att poängtera att de som arbetade med filmen är stora talanger som DC gärna vill arbeta med igen i framtiden.
 
- Jag pratade med Adil El Arbi och Bilall Fallah, regissörerna, förra veckan. Vi skulle älska att arbeta med dessa människor igen. Christina Hodson skrev ju manuset. Vissa av dem arbetar vi med redan nu.
 
Safran specificerar inte exakt vad han pratade om med regissörerna, och inte heller vilka de arbetar med igen.
 
Leslie Grace skulle ha spelat huvudrollen som Barbara Gordon/Batgirl i filmen tillsammans med bland annat J. K. Simmons, Brendan Fraser och Michael Keaton som skulle återvända i rollen som Batman. Alla i filmteamet har fått gå på en "begravnings-visning" innan DC låste in den för gott och kastade bort nyckeln, troligtvis för alltid...
 
Vad tycker ni - gjorde DC ett misstag med att slopa filmen "Batgirl"? Tyck till nedan!
| 1 februari 2023 14:00 |