Film

Skribent

Anders Eklöf

24 mars 2021 | 08:52

Helen Mirren spelar skurk i "Shazam 2"

Den Oscarsbelönade veteranskådisen hoppar in som skurk i superhjältefilmen "Shazam: Fury of the Gods"
Enligt sajten Deadline har den Oscarsbelönade skådespelerskan Helen Mirren fått rollen som skurken Hespera i den kommande filmen "Shazam: Fury of the Gods", uppföljaren till den första filmen från 2019. 
 
Om du har dålig koll på DC Comics och undrar hur karaktären ser ut i serietidningarna, behöver du inte googla.  Hespera finns nämligen inte med där. Det enda vi vet är att hon är dotter till guden Atlas, som är en av de gudarna som Shazam fått sina krafter ifrån. 
 
"Shazam" fick betyget 4 av 5 av MovieZine med orden att "filmens sanna superstyrka ligger i skön självdistans, en kul karaktär och fint skildrade familjeteman". Filmen handlar om den föräldralösa pojken Billy, som får kraften att kunna förvandla sig till en vuxen superhjälte av ett gäng gudar. 
 
 
Precis som den första filmen regisseras uppföljaren av svenska David F. Sandberg ("Lights Out" och "Annabelle: Creation"). Zachary Levi och Asher Angel återvänder som Shazam respektive Billy. 
 
Helen Mirren har medverkat i Ocarsbelönade filmer som "The Queen", men även actionfilmer som "Red" och den kommande "Fast & Furios 9". 
 
"Shazam: Fury of the Gods" har en planerad biopremiär den 2 juni 2023. 
 
Vad tyckte du om den första "Shazam"-filmen? 
| 24 mars 2021 08:52 |