Serie

Skribent

Alexander Kardelo

3 maj 2022 | 07:40

Helikopterrånet i Västberga blir tv-serie

Ronnie Sandahl ("Borg") skriver manus till den verklighetsbaserade thrillerserien: "Den ultimata kuppberättelsen".
Svenska produktionsbolaget B-Reel Films filmatiserar Jonas Bonniers bok "Helikopterrånet", den sanna historien helikopterrånet i Västberga hösten 2009. Filmrättigheterna låg tidigare hos Jake Gyllenhaal och Netflix men deras planer föll isär - nu blir det uppmärksammade rånet istället en svensk tv-serie i åtta delar, skriver Variety.
 
Den sanna historien följer fyra unga män som slog till mot en värdedepå i Västberga med en stulen helikopter, mitt på ljusa dagen i september 2009, och kom undan med 39 miljoner kronor. 
 
TV-seriens skapare och manusförfattare är Ronnie Sandahl, som tidigare skrivit "Borg" och regisserat "Tigrar". Filmerna har gett Sandahl internationell uppmärksamhet, och närmast ska Olivia Wilde filma sportdramat "Perfect" efter hans manus.
 
- Jag har länge drömt om att skriva den ultimata kupphistorien. För mig är det här den: en febrig och lekfull Ikaros-saga om att vinna eller förlora allt, kommenterar Sandahl. 
 
B-Reel Films står bakom filmer som "Midsommar" och "Jag är Zlatan". Producent Johannes Åhlund säger att man har höga ambitioner, och att serien om helikopterrånet - med en "avsevärd budget" - har potential att nå publik utomlands.
| 3 maj 2022 07:40 |