Film

Skribent

MovieZine

16 februari 2017 | 11:45

Helena Bergströms ”Vilken jävla cirkus” får premiär i höst

Inspelningen av en ny dramakomedi är igång med Gustav Lindh, Tomas von Brömssen och Molly Nutley i huvudrollerna.
Sweetwater Production, SF Studios och Film i Väst tillkännager inspelningsstarten av Helena Bergströms nya feelgoodfilm – ”Vilken jävla cirkus”. 

Filmen beskrivs som ”en varm, känsloladdad och underhållande dramakomedi där vardagslivet ställs på ända och karaktärerna tvingas kliva ur sina komfortzoner”. 

- Med ”Vilken jävla cirkus” vill jag bjuda på en hisnande kärlekshistoria som berör, griper tag och underhåller biopubliken. Filmen ska skildra kontraster mellan det strama, strukturerade livet och ett liv i smått kaos men med ett överflöd av vänskap och kärlek. Att våga släppa taget för att så småningom vinna allt, det summerar hopp och kärlek för mig, säger Helena Bergström i ett pressmeddelande.

I rollerna återfinns bland andra Molly Nutley (”Saknad”), Gustav Lindh (”Springfloden”), Evin Ahmad (”Dröm vidare”), Aliette Opheim (”Svartsjön”), Johan Widerberg, Tomas von Brömssen och Vanna Rosenberg. Inspelningen äger rum i Ulricehamn. 

Helena Bergströms senaste film, ”En underbar jävla jul”, var den mest sedda svenska filmen på biograferna 2015. ”Vilken jävla cirkus” har premiär hösten 2017. Om filmen:

Hugo (Gustav Lindh) har stått och stampat på samma ställe i livet sedan han förlorat sitt livs stora kärlek Agnes (Evin Ahmad). Med världen på sina axlar cyklar han en dag för fort och kör omkull. Hugo faller handlöst mot marken, svimmar av, och vaknar upp på det mest udda ställe – i en cirkusvagn! Den visar sig tillhöra den vänlige och tankspridde cirkusdirektören Casall (Tomas von Brömssen). 

En ny värld öppnar sig med otaliga karaktärer som lever ett liv långt bortom vardagen. En kock (Vanna Rosenberg) som inte kan laga mat, en clown (Johan Widerberg) som är mer arg än glad och… vackra, mystiska Anna (Molly Nutley). Vem är hon? Vad är det för hemlighet hon döljer? Långsamt öppnas dörren till ett nytt och annorlunda liv. Men vågar Hugo ta steget? 
| 16 februari 2017 11:45 |