Film

Skribent

Erika Jarhed

22 februari 2023 | 12:45

Vilken förvandling! Känner du igen Oscarsvinnaren i nya rollen?

Skådespelaren går knappt att känna igen när hon axlar rollen som politikern Golda Meir i den kommande biografiska filmen.
Filmfestivalen i Berlin är i full gång och där premiärvisas bland annat den kommande dramafilmen "Golda". I huvudrollen får vi se Helen Mirren - som kanske står för årets vildaste transformation!
 
Mirren, som bland annat har vunnit en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll för sin insats som drottning Elisabeth II i "The Queen" från 2006, tar sig an rollen som den tidigare israeliska premiärministern Golda Meir.
 
Transformationen kan gå och jämföra med Gary Oldmans förvandling till Winston Churchill i "Darkest Hour" från 2017, då Mirren minst sagt att fått genomgå en förvandling för rollen. 
 
Helen Mirren i "Golda" respektive "Fast & Furious 9" (2021)
 
Den danska webbplatsen Kino.dk skriver att Mirren på en presskonferens i Berlin berättar om sin fysiska förvandling, som tog 4 timmar att göra varje dag inför inspelning. 

- Det fanns ett fantastiskt make-up team. Två unga kvinnor som var helt otroliga. Och kostymerna är också oerhört viktiga, vilket det är oavsett vilken karaktär du spelar.
 
Den israeliska regissören Guy Nattiv berättar att han aldrig såg Mirren utan smink och kostym i rollen som Golda Meir under de 35 dagar de spelade in då skådespelerskan var den första som kom på morgonen, och den sista som gick hem på kvällen.
 
Filmen skildrar Golda Meirs liv under Yom Kippur-kriget 1973 där hon försöker leda ett land i kris. "Golda" får svensk biopremiär senare i höst.
 
Vad tycker du om Mirrens förvandling - kände du igen henne?
| 22 februari 2023 12:45 |