Serie

Skribent

MovieZine

10 augusti 2023 | 14:30

HBO:s nya komediserie "The Franchise" driver med superhjälte-blockbusters

Undrar du också hur produktionen av superhjältefilmer egentligen går till? HBO:s nya satsning med Himesh Patel och Aya Cash ska ge svar på den frågan.
“The Franchise” kommer att vara en komediserie med halvtimmeslånga avsnitt och ska följa (och driva med) inspelningen av en fiktiv och oälskad superhjältefilm, som är en del av ett större “cinematic universe”.  Med andra ord blir detta en parodi på Hollywoods franchisetänk och det senaste decenniets superhjältefokus.
 
Ännu mer spännande än premissen är kanske de namn som är involverade. Sam Mendes, superhjälten till regissör som gjort alltifrån “American Beauty” till “Skyfall”, är en av seriens skapare, tillsammans med satirgenierna Armando Iannucci (“Veep” och “Death of Stalin”) och Jon Brown (“Veep” och “Succession”). 
 
Framför kameran kommer vi bland annat få se Aya Cash ("The Boys"), Himesh Patel, Richard E. Grant och Daniel Bruhl. Extra kul är ju att både Grant och Bruhl förmodligen kan relatera till materialet de jobbar med, då bägge gjort roller åt Marvel (Grant som en äldre Loki i “Loki” och Bruhl som Zemo i “Captain America: Civil War” och tv-serien “The Falcon and the Winter Soldier”). 
 
Pilotavsnittet, som Mendes regisserade, spelades in innan Hollywoodstrejken började, och baserat på det så har HBO nu valt att beställa en hel säsong av kalaset. Produktionen av resten av serien kommer dock att få vänta tills strejken är över. 
 
Alexander Svensson
 
Är du taggad på “The Franchise”?
| 10 augusti 2023 14:30 |