Serie

Skribent

Alexander Kardelo

13 december 2022 | 08:20

HBO plockar bort ”Westworld” och andra serier

Warner Bros Discoverys mycket märkliga jakt på besparingar skördar fler offer i tv-serieutbudet.
I somras kunde vi läsa om att streamingtjänsten HBO Max hade raderat en del svenska originalserier från sitt utbud, bland annat ”Björnstad” och ”Lust”. Ett par månader senare slaktade man ytterligare ett 40-tal filmer och serier.
 
Besparingarna hos ägaren Warner Bros Discovery är inte över än, och för att få till det extra fina bokslutet har man nu valt att plocka bort ett av HBO:s stora flaggskepp. Sci-fi-serien ”Westworld”, som i november blev officiellt nedlagd efter fyra säsonger, kommer snart att försvinna från tjänsten helt. Det är inte omöjligt att den dyker upp på en annan streamingtjänst, skriver Deadline.
 
Whedons "The Nevers" handlade om superhjältar i den viktorianska eran.
 
I samma veva har man satt ett stopp för Joss Whedons fantasyserie ”The Nevers”, som debuterade på tjänsten våren 2021. Den andra delen av säsong 1 skulle sparas till 2023 och är möjligen redan färdigställd, enligt Varietys källor. Men nu ska även denna serie bort från HBO Max.
 
Bland HBO Max-serier som blivit nedlagda bara de senaste dagarna finns också ”Minx” och ”Love Life” med Anna Kendrick.
 
Att radera redan färdigsända serier som ”Westworld” är ett sätt för bolaget att slippa fortsätta betala ut pengar i så kallade ”residuals” till sina kreatörer och skådespelare.
| 13 december 2022 08:20 |