Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

21 juli 2014 | 17:00

HBO Nordic visar första säsongen av fantasyserien "Dominion"

Syfy:s postapokalyptiska sommarserie "Dominion" kommer till svensk TV i augusti.

HBO Nordic kommer visa hela första säsongen i ett svep från den 22 augusti. Det beskedet kom i ett pressmeddelande i dag. 

"Dominion" är en skapelse signerad Vaun Wilmott som baserat sin historia på filmen "Legion" från 2010 där Paul Bettany spelade ärkeängeln Michael som ställer sig på människornas sida i ett änglar versus mänskligheten-krig. 

"Dominion", som MovieZine skrivit om tidigare och som nedanstående text är hämtad ifrån, utspelar sig 25 år efter att filmen slutat. Ur askan av kriget som leddes av ärkeängeln Gabriel (i serien spelad av Carl Beukes) har de överlevande människorna byggt upp förstärkta städer, som ska kunna stå emot änglahärarna. Michael (Tom Wisdom) är fortfarande människornas allierade, men i den amerikanska storstaden Vega (före detta Las Vegas) handlar det lika mycket om vem (av Alan Dale och "Buffy"-stjärnan Anthony Head) som har makten som varifrån hoten kommer. 

Mitt i detta befinner sig soldaten Alex Lannon (Christopher Egan). Han upptäcker med Michaels hjälp att han kan vara den ende som kan rädda mänskligheten när det kommer till kritan.

Har ni hunnit se något av "Dominion" på annat håll? Verkar den lovande? Tyck till!

| 21 juli 2014 17:00 |