Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

22 maj 2014 | 18:01

Änglar mot människor i Syfy:s "Dominion"

Den nya fantasy-serien bygger på karaktärer från filmen "Legion" som hade premiär 2010.

Syfys postapokalyptiska sommarserie "Dominion" är en skapelse signerad Vaun Wilmott som alltså har baserat sin historia på filmen "Legion" från 2010 där Paul Bettany spelade ärkeängeln Michael som ställer sig på människornas sida i ett änglar vs mänskligheten-krig. 

"Dominion" utspelar sig 25 år efter att filmen slutat. Ur askan av kriget som härfördes av ärkeängeln Gabriel (i serien spelad av Carl Beukes) har de överlevande människorna byggt upp förstärkta städer, som ska kunna stå emot änglakörerna. Michael (här spelad av Tom Wisdom) är fortfarande människornas allierade, men i den amerikanska storstaden Vega (före detta Las Vegas) handlar det lika mycket om vem (av Alan Dale och "Buffy"-stjärnan Anthony Head) som har makten som vartifrån hoten kommer. 

Mitt i detta befinner sig soldaten Alex Lannon (Christopher Egan). Han upptäcker med Michaels hjälp att han kan vara den ende som kan rädda mänskligheten när det kommer till kritan.

I går kom postern till "Dominion". Den är en hommage till rennässansmålaren Guido Reni. Entertainment Weekly kallar det "Michelangelo möter Tarantino"-marknadsföring.

Vad tycker ni? Kommentera nedan!

Första trailern:

| 22 maj 2014 18:01 |