Serie

Skribent

MovieZine

24 februari 2021 | 09:45

Höjdpunkterna på HBO Nordic under 2021

"Gossip Girl", "Scenes from a Marriage" och "Justice League" - några av de mer emotsedda premiärerna i vår. Senare under året blir HBO Nordic till HBO Max.
Nya äventyr med Superman och Lois, nya säsonger av klassiker som "Gossip Girl" och "Sex and the City" plus några färska originalfilmer från HBO Max. 

Nedan bjuder HBO Nordic på en översikt över ett fullspäckat 2021 - mycket godbitar att se fram emot under det kommande året, i form av premiärer av nya serier, återkommande säsonger och filmpremiärer.

Inom kort blir det premiär för tre nya nordiska originalserier från HBO Europe: den svenska dokumentärserien "Knutby – I blind tro", den danska dramaserien "Kamikaze" samt den norska dramakomedin "Welcome to Utmark", som har premiär 18 april.

Den efterlängtade andra säsongen av norska "Beforeigners", som för närvarande spelas in i Oslo, kommer längre fram i tiden.
 
 

En rad nya internationella serier på väg

 
Superman & Lois - Premiär idag

Från skaparna av "The Flash" (Greg Berlanti och Todd Helbing) kommer denna nya serie där favoriten bland superhjältehistorier får en helt ny kostym. Med Tyler Hoechlin som Man of Steel/ Clark Kent och Elizabeth Tulloch som journalisten Lois Lane.

Generation - Premiär 11 mars

"Generation" är en mörk men lekfull serie som följer en grupp high school-studenter i deras upptäckter av ung sexualitet och ifrågasättande av djupt förankrade övertygelser om livet, kärleken och familjeroller i det konservativa samhälle de lever i. Producerad av Lena Dunham.

The Nevers – Premiär i april

"The Nevers" utspelar sig under den viktorianska erans slutskede när London plågas av fenomenet ”de drabbade” - människor, mestadels kvinnor, som plötsligt utvecklar övernaturliga förmågor. Några charmiga, andra betydligt mer störande. Bland dem finns Amalia True (Laura Donnelly) och Penance Adair (Ann Skelly), två kvinnor som blir ledare för den nya underklassen och kämpar för dess rättigheter.

Mare of Easttown – Premiär 19 april

Miniserie med Kate Winslet i huvudrollen som Mare Sheehan, en polis från Pennsylvania som utreder ett lokalt mord medan hennes eget liv faller samman. På rollistan ser vi också Julianne Nicholson, Guy Pearce och Jean Smart.

In Treatment – Premiär i maj

Efter ett decenniums frånvaro kommer HBO:s Emmybelönade psykoterapidrama tillbaka med en fjärde säsong, den här gången med Uzo Aduba i terapeutens stol. Vi ser även Joel Kinnaman i en av rollerna.

Gossip Girl - premiär 2021

Hello, Upper East Siders, en ny version av "Gossip Girl" har premiär 2021. Joshua Safran, som skrev och producerade originalserien, är tillbaka som seriens skapare. Rollistan är ny men en gammal favorit återhör vi: Kristen Bell som rösten till Gossip Girl.

Scenes from a Marriage – Premiär 2021

Hagai Levi tar sig an Ingmar Bergmans banbrytande 70-talsserie och flyttar berättelsen från Sverige till USA. Oscar Isaac och Jessica Chastain ser vi i huvudrollerna, vars äktenskap följs under ett decennium av uppbrott och försoning.

The White Lotus – Premiär 2021

Miniserie som utspelar sig på en exklusiv tropisk resort och följer olika gäster och anställda under en vecka. Rollistan inkluderar bland andra: Murray Bartlett, Connie Britton, Jennifer Coolidge, Sydney Sweeney, Steve Zahn och Molly Shannon.

Made for Love – Premiär 2021

En mörk, absurd och gripande berättelse om skilsmässa och hämnd baserad på romanen av Alissa Nutting. Hur långt är man beredd att gå för kärleken och hur mycket längre den som vill förstöra den? I huvudrollen ser vi Cristin Milioti och S.J. Clarkson står för regi.

Kung Fu – Premiär 2021

En livskris får en ung kinesisk-amerikansk kvinna (Olivia Liang) att hoppa av college och åka på en livsförändrande resa till ett isolerat kloster i Kina. När hon återvänder hem är hennes hemstad full av kriminalitet och korruption. Med hjälp av sina färdigheter i kampsport ser hon till att skydda sin hemstad och ställer brottslingar inför rätta. Christina M Kim har skapat denna nya version av "Kung Fu", inspirerad av originalserien av Ed Spielman.
 
 

Nya säsonger av seriefavoriter

 
Under 2021 återvänder populära serier som "The Handmaid's Tale", "Succession", "Billions" och "The Great" med nya säsonger på HBO Nordic.
 
• The Handmaid’s Tale S. 4
• Succession S. 3
• Insecure S. 5
• Billions S. 6
• The Good Fight S. 5
• The Great S. 2
• Britannia S. 3
• Better Things S. 5
• Bosch S. 7
• Curb Your Enthusiasm S. 11
• A Black Lady Sketch Show S. 2
• Betty S. 2
• Manifest S. 3
• Mayans S. 3
• Frayed S. 2
 
 

Originalfilmer med premiär på HBO Nordic

 
Zack Snyder’s Justice League – Premiär 18 mars

För att Supermans (Henry Cavill) osjälviska handlingar inte ska ha varit bortkastade slår Bruce Wayne/Batman (Ben Affleck) ihop sig med Diana Prince/ Wonder Woman (Gal Gadot) i syfte att rekrytera ett team av superhjältar i kampen mot en ny och extremt farlig fiende. 
 
Wonder Woman 1984 – Premiär 26 mars

Under Wonder Womans nästa äventyr möter hon två helt nya fiender: Max Lord och The Cheetah. Filmen följer Diana (Gal Gadot) 1984 under det kalla kriget när hon måste kämpa med en arbetskollega och affärsman, vars önskan om extrem rikedom skickar in världen på en förstörelsebana efter att en gammal artefakt som uppfyller önskningar försvinner.
 
Oslo – Premiär 2021

En ny film som bygger på den Tony-belönade pjäsen av J.T. Rogers och berättar historien om Osloprocessen 1993, där de norska makarna Mona Juul (Ruth Wilson) och Terje Rød-Larsen (Andrew Scott) hade en nyckelroll. Vi ser även Tobias Zilliacus ("Björnstad") i en av rollerna.
 

Det kommer mer...

 
I april fyller "Game of Thrones" 10 år. Den 17 april 2011 sändes det första avsnittet i USA och resten är som man säger historia. Seriens omåttliga popularitet behåller sitt grepp om gammal som ny publik och alldeles runt hörnet (2022...) kan vi se fram emot mer av George RR Martins universum, med premiären av "House of the Dragon".

"Euphoria" är en av senare tids största seriesuccéer och en andra säsong är efterlängtad av många - ingen fastslagen premiär ännu dock. De två specialavsnitten och hela första säsongen finns att avnjutas på HBO Nordic under väntetiden.

Och ingen har väl undgått att det så småningom dyker upp en fortsättning på "Sex and the City" - som bär titeln "And Just Like That...".

Under andra halvan av 2021 kommer HBO Nordic att uppgraderas till HBO Max - mer info följer.
| 24 februari 2021 09:45 |