Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

4 november 2022 | 21:45

HBO Max överraskar med att skrota "Westworld" efter fyra säsonger

Skaparna bakom "Westworld" får alltså inte chansen att knyta ihop sin serie, trots att planen hela tiden varit att göra fem säsonger.
THR rapporterar att HBO Max har valt att lägga ned sci-fidramat "Westworld" efter fyra säsonger, mot skaparna Lisa Joy och Jonathan Nolans vilja. Efter seriens första säsong hyllades "Westworld" som en av HBO:s största succéer på väldigt länge - och sedan dess har det blivit hela 53 Emmynomineringar. Men man har visserligen aldrig riktigt nått upp till samma nivåer som under den där magiska första säsongen.
 
- Under de senaste fyra säsongerna har Lisa och Jonah tagit tittarna på en otrolig odyssé och höjt ribban efter varje steg. Vi är oerhört tacksamma mot dem, tillsammans med deras oerhört begåvade skådespelare, producenter och crew, och alla våra partners på Kilter Films, Bad Robot och Warner Bros. Television. Det har varit ett sant nöje att få följa med dem på den här resan, säger HBO i ett officiellt uttalande kring seriens nedläggning.
 
Den andra säsongen ansågs visserligen av många vara lite väl upprepande av den första medan den tredje bröt helt ny mark utanför "Westworld"-parken när robotarna lyckades fly. Det blev däremot ett rejält tapp i både kvalitet och antal tittare under seriens tredje säsong och det var därför ännu färre tittare som gav den fjärde säsongen en chans. Men, om du likt jag själv och ett fåtal andra faktiskt gav den fjärde säsongen en chans - så måste jag ändå erkänna att det nu var första gången vi började närma oss den första säsongens nivå igen. 
 
Det är därför väldigt tråkigt att skaparna nu inte får möjligheten att knyta ihop säcken på ett värdigt sätt, med den där femte säsongen som man själva sagt att det i så fall skulle få bli den sista vändan för Dolores, Bernard, Maeve och "Man in Black".
 

Läs också: Ed Harris: "Den fjärde säsongen är avsevärt lättare att hänga med i"

 
Hade du velat få en sista säsong av "Westworld"? Kommentera gärna nedan!
| 4 november 2022 21:45 |