Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

10 juli 2023 | 15:30

HBO-premiär: Hyllad ny true crime-dokumentär om brutala queer-mord

Idag har nya “Last Call: When a Serial Killer Stalked Queer New York” premiär på HBO Max.
Regissören Anthony Caronna har en ny true crime-dokumentär på HBO Max. “Last Call: When a Serial Killer Stalked Queer New York” är titeln på serien, och här får vi veta mer om seriemördaren Richard Rogers som dödade minst två män mellan 1992-1993.
 
Seriens officiella synopsis lyder: “I början av 1990-talet, när homofobi och hatbrott ökade efter att AIDS-krisen förvärrades, attackerar en seriemördare homosexuella män i New York City och infiltrerar queer-nattlivet för att hitta sina offer”.
 
 
Vi har inte hunnit se den själva men The Hollywood Reporter hyllar “Last Call” för porträtteringen av de mördade männen. Angie Han skriver: "Inget verk kan ta tillbaka männen vi har förlorat. Men [dokumentären] gör vad den kan för att lämna tillbaka dem till vänner, familjer och umgängeskretsar som älskar dem och fortfarande saknar dem".
 
Dokumentärserien bygger på boken “Last Call: A True Story of Love, Lust, and Murder in Queer New York”, skriven av författaren Elon Green. Seriens fokus är på offren, varför Rogers fick sitt smeknamn Last Call Killer och homofobin som ledde till att undersökningen inte togs på allvar.
 
Tidigare har Caronna gjort dokumentärserien “Pride” på Disney+, som handlar om HBTQ-personers långa kamp för rättigheter i USA. Denna serie är uppdelad i sex avsnitt som berättar om varsitt årtionde från 1950- till 2000-talet.
 
“Last Call” består av fyra avsnitt och går att se på HBO Max nu.
| 10 juli 2023 15:30 |