Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

23 juni 2016 | 04:05

HBO lägger ner "Vinyl" trots löfte om en andra säsong

Martin Scorseses och Mick Jaggers 70-tals-serie får stå åt sidan för andra, nya projekt.
Martin Scorsese och Mick Jaggers serie "Vinyl" som hade premiär på HBO i februari läggs ner efter bara en säsong. Beslutet kom idag efter att den första säsongen fick ljumma recensioner och tittarsiffror, trots att man tidigare har valt att förnya serien.

- Efter noggrant övervägande har vi beslutat att lägga ner "Vinyl". Detta var förstås inget enkelt beslut, säger HBO i ett uttalande. Vi hyser enorm respekt för det kreativa teamet för deras hårda arbete och passion för projektet.

Redan efter att den första säsongen hade dragit igång valde man att ge den en fortsättning, men när HBO nyligen bytte ut programchefen Michael Lombardo mot Casey Bloys, såg man annorlunda på prioriteringarna och ansåg att budgeten kunde användas bättre på nya projekt.

Serien som handlade om en enormt framgångsrik musikproducent spelad av Bobby Cannavale, har anklagats av recensenter för att ha villat bort sig alltför mycket i en snygg och stiliserad yta, men saknar innehåll. MovieZines recensent Andreas Samuelson gav den å andra sidan 4/5. Du kan läsa hela recensionen här och dela med dig av vad du tyckte om "Vinyl" i kommentarerna nedan!

Var det rätt beslut att lägga ner "Vinyl"?
| 23 juni 2016 04:05 |