Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

3 juli 2021 | 10:15

HBO lägger ned hyllade "Lovecraft Country"

Skådespelarna Jurnee Smollett och Jonathan Majors får börja leta efter nya projekt, för tyvärr är deras resa i "Lovecraft Country" officiellt över.
Deadline rapporterar att den påkostade tv-serien "Lovecraft Country" inte kommer att få några fler säsonger. Trots att serien lyckades få en hel del goda recensioner från tv-kritiker och lyckades växa andelen tittare under säsongen. Sannolikt var det ändå för få som valde att ge serien en chans, med tanke på att den var ganska dyr att spela in. 
 
- Vi kommer inte att gå vidare med en andra säsong av "Lovecraft Country". Vi är tacksam för det engagemang och konstnärlighet som vår talangfulla cast, crew och skaparen Misha Green uppvisat, under skapandet av den här banbrytande tv-serien. Och till alla fans, tack för att ni följde med på den här resan, kommenterar HBO nyheten om nedläggningen.
 
"Lovecraft Country" blandade skräck, historiskt drama, verkliga historiska figurer, fantasy, äventyr och sci-fi, på ett väldigt intressant men ibland lite rörigt sätt, med familjen Freeman i fokus. I några av de större rollerna kunde vi se Jonathan Majors, Jurnee Smollett, Courtney B. Vance, Michael Kenneth Williams, Wumi Mosaku och Jamie Chung. 
 
En annan anledning till nedläggningen har troligtvis att göra med att den första säsongen baserades på författaren Matt Ruffs bok med samma namn. Om serien skulle ha fått en ytterligare säsong så skulle seriens skapare behövt hitta på en helt egen väg att gå med "Lovecraft Country" och dess karaktärer. Tidigare i år berättade HBO-chefen att manus-teamet höll på att ta fram hur en möjlig fortsättning skulle kunna se ut... men man lyckades uppenbarligen inte komma på en tillräckligt bra idé för att få HBO intresserade nog kring fortsättningen. 
 

Läs också: Den blyga skådespelerskan blev ett sexmonster i "Lovecraft Country"

 
Vad tyckte du om den första säsongen av "Lovecraft Country"? Kommentera gärna nedan!
| 3 juli 2021 10:15 |