Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

11 november 2017 | 12:00

HBO har släppt gratisapp med hela Steven Soderberghs nya serie "Mosaic"

Dessvärre finns den bara tillgänglig på amerikanska Appstore än så länge.
Drygt två månader innan premiären av Steven Soderberghs ("The Knick") nya tv-serie, "Mosaic", har allt inspelat material som kommer att användas i serien släppts - i en gratisapp på amerikanska Appstore. HBO kliver genom detta in i en ny era av storytelling, när den så kallade "whodunnit"-genren förnyas av Steven Soderberg - som har regisserat samtliga av miniseriens sex avsnitt.
 
Årets "whodunnit"-succé hos HBO har utan tvekan varit "Big Little Lies" där vi varken visste "vem som hade gjort det" eller vem som hade dödats. "Mosaic" kommer att ta oss på en liknande resa i januari. Vi som tittar ska försöka ta reda på vem som egentligen mördade Olivia Lake (Sharon Stone).
 
Men redan innan serien börjar sändas hos HBO i januari har drygt sju timmars material gjorts tillgängligt i en gratisapp, där tittarna kan följa olika karaktärers perspektiv och upplevelser av vad som har hänt. 
 
 
Tittaren kan genom appen försöka att ta reda på om den man som har dömts för mordet faktiskt är den som har gjort det, eller om det finns ledtrådar att hitta bland de andra karaktärernas upplevelser som pekar mot någon annan förövare.
 
För vår del här i Sverige fortsätter däremot väntan. I nuläget finns appen endast tillgänglig i USA... det går visserligen att ladda ned appen på din telefon här i Sverige om du har ett amerikanskt Apple-ID - men när du sedan försöker använda dig av den känner appen av att du inte befinner dig i USA. Förhoppningsvis släpps appen internationellt snart också.
 
 
Steven Soderberghs "Mosaic" har officiell premiär hos HBO den 22 januari 2018. Redan nu i november kan vi däremot ta del av två andra Soderbergh-projekt; "Godless" hos Netflix och säsong två av "The Girlfriend Experience" hos C More.
 
Vad tror du om HBO:s och Steven Soderberghs nya satsning på att använda sig av appar för att berika tv-upplevelsen? Kommentera gärna nedan!
| 11 november 2017 12:00 |