Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

20 januari 2016 | 16:00

HBO gör porrserie med Franco, Gyllenhaal och "The Wire"-skaparen

Lite naket går ju alltid hem.
HBO kommer att göra TV-serie av David Simons ("The Wire") porr-drama ”The Deuce”, med James Franco ("Spiderman") och Maggie Gyllanhaal ("Donnie Darko") i huvudrollerna, rapporterar The Hollywood Reporter idag.

Historien skildrar tiden mellan tidigt 70-tal och mitten av 80-talet i New York då porrindustrin började bli mer accepterad och blev större till dess att HIV blev ett alltför stort problem liksom kokainbruket. Inspirationen är delvis baserad på ett tvillingpar som kom att tjäna storkovan på den lukrativa porrindustrin. James Franco kommer att spela båda tvillingbröderna – Frankie och Vincent Martino. Maggie Gyllenhaal kommer att spela Eileen Merrell – eller ”Candy” – en prostituerad kvinna som har varit med i svängarna länge på Times Square och med talang för företagande, som blir indragen i porr-karusellen.

Andra skådisar i ensemblen kommer att bestå av Gary Carr (”Downtown Abbey”), Margarita Levieva (”L.A. Gigolo”), Lawrence Gilliard Jr. (”Would You Rather”), Dominique Fishback (”Show me a hero”) och Emily Meade (”That Awkward Moment”).

David Simon skriver manuset och ligger bakom de tidigare HBO-serierna ”The Wire”, ”Show me a hero” och ”Treme”.

Hur många avsnitt det blir och när den är planerad att vara klar, är inte sagt ännu. En annan fråga man genast undrar är ju hur explicit man väljer att vara. Med tanke på att HBO även ligger bakom allt naket i "Game of Thrones" så finns det nog anledning att tro att det inte blir någon blygsamhet här, inte.
| 20 januari 2016 16:00 |