Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

12 april 2018 | 22:15

HBO förlänger två av sina mest hyllade komediserier med nya säsonger

"Barry" och "Silicon Valley" har imponerat tillräckligt mycket på HBO för att få förnyat förtroende.
Variety rapporterar att HBO har bekräftat att både "Barry" och "Silicon Valley" är klara för en andra respektive sjätte säsong.
 
Medan "Silicon Valley" har hyllats under flera års tid, har Bill Haders nya tv-serie "Barry" bara hunnit sända tre avsnitt från sin första säsong - men har redan hunnit hyllas av kritiker som fått se hela säsongen i förväg. HBO:s beslut att förlänga de båda serierna med nya säsonger kommer därför inte som några större överraskningar.
 
"Silicon Valley" känner väl de flesta redan till. Värt att notera är att den nuvarande (femte) säsongen är den första utan T.J. Miller i rollen som Erlich Bachman - men det verkar inte ha stoppat seriens framfart något nämnvärt.
 
 
"Barry" handlar om en deprimerad lönnmördare, spelad av skaparen Bill Hader ("Saturday Night Live") själv, som råkar följa efter ett av sina mål till en hobbykurs för skådespelarstudenter. Något som får honom att vilja lägga mördandet åt sidan, till förmån för lite hederligt agerande på scen - men hans kriminella förflutna vill inte riktigt låta honom slippa undan så enkelt, utan ställer givetvis till det på olika sätt.
 
Personligen har jag inte riktigt fallit för "Barry" än, de många hyllningarna till trots. Med tanke på att "Veep" närmar sig sin sista säsong, både "Game of Thrones" samt "Big Little Lies" likaså, medan "The Leftovers" och "Girls" sände sina sista redan ifjol. Är det åtminstone roligt med lite goda tv-nyheter bland deras originalserier. Nu väntar vi bara på att de ska beställa en hel säsong av Damon Lindelofs tv-serieversion av "Watchmen" också!
 
Har du sett de senaste avsnitten av "Barry" och "Silicon Valley" - har HBO fattat rätt beslut? Kommentera gärna nedan!
| 12 april 2018 22:15 |