Serie

Skribent

MovieZine

11 april 2024 | 14:30

Dokumentärserien från 2015 chockade oss alla - och det kommer mer...

Den andra säsongen fortsätter utreda morddömde Robert Durst. Premiär 22 april på HBO Max.
"The Jinx – Part Two" är fortsättningen på den banbrytande Emmy-vinnande dokumentärserien "The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst" från 2015. "En förgörande true crime-dokumentär" skrev MovieZines recensent och delade ut toppbetyg.
 
I den andra delen fortsätter filmskaparna sin undersökning, där vi får se tidigare dolt material, Dursts fängelsesamtal och förhör med vittnen som inte tidigare kommit fram.
 
Den första delen av serien grävde ner sig i ett av de mest ökända olösta brottmålen, där tidigare okänd information avslöjades – allt upptäckt under filmteamets långa utredning av fastighetsmiljardären Robert Durst. Det hela kulminerade i ett chockerande sista avsnitt.
 
Bara timmar innan det sista avsnittet sändes greps Durst för mordet på sin vän Susan Berman i Los Angeles.
 
- Det här blir något helt annorlunda. Vi går på djupet, utlovar regissören Andrew Jarecki i en intervju med Vanity Fair.
 
- Den första säsongen handlade om att få fram historiens skelett, för tack vare Bob är den här historien så skruvad. Bara att lägga fram allt så att publiken skulle hänga med var ett enormt arbete. Tre sammanlänkade mord. Skillnaden är att nu hade vi en mycket djupare förståelse för fallet, och tillgång till mycket nytt material. Den här säsongen har en annan energi.
 
"The Jinx – Part Two" beskriver i detalj den fortsatta utredningen under de kommande åtta åren under tiden Durst satt fängslad och stod inför rätta. Serien avslöjar ny information och följer åklagarens fall under tiden det utvecklas.
 
Vi får se tidigare ej visat material, bland annat intervjuer med Dursts bekanta som aldrig tidigare trätt fram, telefonsamtal från fängelset och videoinspelningar från förhörsrummet. Serien innehåller även intervjuer med både åklagare och försvarsadvokater samt intervjuer med jurymedlemmar och domare.
 
"The Jinx - Part Two" består av sex timslånga avsnitt och har premiär måndagen den 22 april på HBO Max.
 
| 11 april 2024 14:30 |