Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

22 juli 2020 | 23:15

HBO beställer en fortsättning av sommarsatsningen "Perry Mason"

Den första säsongen har inte ens sänts färdigt ännu, men HBO känner sig uppenbarligen säkra på att det finns fler "Perry Mason"-historier kvar att berätta.
Den första säsongen av "Perry Mason" utspelar sig i 1930-talets Los Angeles och följer privatdetektiven Perry Mason (Matthew Rhys) medan han utreder kidnappningen och det hemska mordet på en bebis. Efter en hyllad insats från Rhys i huvudrollen och riktigt fina tittarsiffror (bättre än både "The Outsider" och "Westworld"), har Variety kunnat bekräfta att HBO lagt en beställning på en ytterligare säsong av sin sommarsatsning.
 
För alla som kan sin "Perry Mason"-historia så är karaktären däremot tveklöst mest känd som den hårdnackade advokaten som lyckas försvara sina klienter, genom att få de verkliga skurkarna att erkänna brotten under sina vittnesmål. Karaktären skapades av författaren Erle Stanley Gardner redan 1933 och med start i mitten av 50-talet drog en tv-serie igång som lät tittarna följa Masons rättegångar i hela 271-avsnitt.
 
 
Den första säsongen av HBO:s adaption av "Perry Mason" har däremot valt att lägga mer fokus på vem huvudpersonen var innan han blev en av populärkulturens mest kända advokater. Men med tanke på att det nu har lagts en beställning på en ytterligare säsong, har man både de gamla böckerna och 271 avsnitt av gamla fall att damma av - åt den här oerhört mer påkostade versionen av Mason.
 

Läs också: HBO har börjat leta skådespelare till sin "Game of Thrones"-prequel

 
Har du givit den första säsongen av "Perry Mason" en chans ännu? Kommentera gärna nedan! 
| 22 juli 2020 23:15 |