Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

21 juli 2020 | 11:00

HBO har börjat leta skådespelare till sin "Game of Thrones"-prequel

Den första säsongen av prequelserien "House of the Dragon" förväntas vara redo för premiär under 2022.
EW rapporterar att HBO nu har kommit till ett stadie i produktionen av prequelserien till "Game of Thrones" där man har börjat leta efter vilka skådespelare som ska få axla de nya rollerna. Det är däremot fortfarande hemligt vilka karaktärer som den nya serien "House of the Dragon" kommer att följa, mer än att berättelsen kommer att baseras på George R.R. Martins bok "Fire & Blood" som utspelar sig cirka 300 år innan händelserna i originalserien.
 
Med tanke på att boken utspelar sig under 150 års tid och berättar Targaryen-släktens historia så är det oklart exakt vilken del av boken man tänker spinna vidare på. Enligt källor till EW kommer Dance of Dragons, inbördeskriget, som även nämndes några gånger i originalserien att tacklas någon gång under den nya seriens gång - men det är troligtvis inte något som kommer att dyka upp redan under den första säsongen. Om man faktiskt tar sig an Dance of Dragons spås karaktärer som King Viserys I, Princess Rhaenyra Targaryen, Queen Alicent Hightower och Aegon II Targaryen finnas med på något vis under "House of Dragon".
 
Vad vi däremot vet säkert är att Ryan Condal ("Colony") har fått jobbet som seriens showrunner med regissören Miguel Sapochnik ("The Battle of the Bastards", "The Winds of Winter") bekräftad som pilotavsnittets regissör samt "några ytterligare" avsnitt. HBO har hittills endast lagt en beställning på en säsong, bestående av totalt tio avsnitt. Premiären är planerad till 2022, men det förutsätter givetvis att restriktionerna kring coronapandemin har lättats när produktionen är redo att börja spela in säsongen.
 

Läs också: Finns det en "Game of Thrones"-park i "Westworld"?

 
Är du sugen på att ge "House of the Dragon" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 21 juli 2020 11:00 |