Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

23 mars 2020 | 23:20

Crossover-chocken: Finns det en "Game of Thrones"-park i "Westworld"?

En kort scen i den nya "Westworld"-säsongen har fått folk att börja spekulera i om vi kommer att få återvända till "Game of Thrones"-världen ändå.
Den tredje säsongen av "Westworld" drog igång för en dryg vecka sedan - och har inledningsvis hyllats en hel del, bland annat för hur man har lyckats uppdatera serien så mycket att det nästan känns som en helt ny sci-fi-serie. Men under veckans avsnitt, "The Winter Line", bjöds vi tittare på en "Game of Thrones"-crossover som ingen riktigt hade väntat sig.
 
37 minuter och 30 sekunder in i avsnittet (handlingen för avsnittet i övrigt spoilas inte av detta), går nämligen två av karaktärerna genom den del av "Westworld" där alla tekniker som programmerar och städar upp de olika "använda" robotarna håller till. Vi får för övrigt veta att alla tekniker mest sitter och väntar på att få sparken, efter händelserna i säsongsfinalen senast.
 
I ett rum får vi alla fall se två av dessa tekniker prata med varandra, om hur de ska försöka frakta en robot till en köpare i Costa Rica... och sedan låter kameran oss se att det är självaste Drogon som de planerar att hacka i bitar! "Skådespelarna" som spelar teknikerna är dessutom "Game of Thrones"-skaparna David Benioff och D.B. Weiss. Men vad betyder då detta för fortsättningen av "Westworld"? Kommer vi att få resa in i en "Game of Thrones"-värld i något av de kommande avsnitten? 
 
 
Variety har lyckligtvis intervjuat "Westworld"-skaparna, Jonathan Nolan och Lisa Joy, och fått ett svar på just den frågan. Nej, vi kommer inte att få se någon "Game of Thrones"-park i "Westworld"... även fast det faktiskt var en idé som George R. R. Martin pitchade för dem redan när de höll på och skapade den första säsongen av "Westworld".
 
- Folk glömmer bort att George faktiskt från början var en manusförfattare och kom upp i en tv-värld där det var ganska vanligt att man gjorde crossover-events, som fans brukade bli alldeles galna över. Så George har alltid pitchat en crossover för oss, berättar Nolan. Fast en full crossover, typ en "Game of Thrones"-park eller något sånt, fyller Joy i. 
 
De båda skaparna är däremot tydliga med att det här är allt vi kommer att få, men att det faktiskt är samma företag som gjorde Drogon för "Game of Thrones" som man använde sig av här. Den Drogon vi ser i scenen är den modell som användes i "Game of Thrones" i den fjärde och femte säsongen, eftersom det var den storlek på draken som passade bäst för just det här specifika rummet.
 

Läs också: Mindre mysterier, mer karaktärer i ”Westworld” säsong 3

 
Vad tyckte du om den lilla "Game of Thrones"-crossovern i "Westworld"? Kommentera gärna nedan!
| 23 mars 2020 23:20 |