Serie

Skribent

Viktor Eriksson

23 februari 2024 | 23:00

HBO-ägarna ville att “Game of Thrones” skulle filmas vertikalt för mobiler

Var en av flera anledningar till att seriens showrunners valde att göra sitt nästa projekt för Netflix.
“Game of Thrones” showrunners David Benioff och D.B. Weiss har fått gott om kritik för fantasyseriens sista säsonger. I en ny intervju med The Wall Street Journal, via Variety, påstår båda att det samtidigt inte alltid var det lättaste att jobba med HBO:s dåvarande ägare, det amerikanska telekommunikationsföretaget AT&T.
 
Enligt Benioff och Weiss ska AT&T-cheferna en gång frågat dem om de inte kunde spela in “Game of Thrones” vertikalt istället så att det kunde fungera bättre för mobilskärmar. Företaget ska även öppet diskuterat att börja göra lättillgängliga små miniavsnitt av serien för att nå fler tittare.  
 
David Benioff och D.B. Weiss säger också att de ursprungligen ville att “Game of Thrones” skulle avslutas med en trilogi biofilmer istället för de två sista säsongerna. Cheferna ska då sagt nej och påmint duon att HBO står för “Home Box Office” (ungefär "bio i hemmet") inte “Away Box Office” (ungefär "bio borta").
 
Möjligheten att få arbeta i flera olika format säger Benioff och D.B. Weiss sedan blev en bidragande orsak till att de började jobba med Netflix istället för sitt nästa projekt “3 Body Problem” som ska ha premiär den 21 mars. Det kommer bli duons första stora projekt sedan "Game of Thrones" avslutades för fem år sedan.
 
Är du pepp på mer från David Benioff och D.B. Weiss?
 
 
| 23 februari 2024 23:00 |