Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

26 november 2013 | 16:01

Hatet tog hårt: "Game of Thrones"-stjärnan slutar

Hatet mot Jack Gleesons rollfigur Joffrey i "Game of Thrones" blev troligen för mycket. Nu ger han upp skådespelaryrket.

För irländske pratshowvärden Brendan O'Connor berättade 21-årige Gleeson om sitt beslut att lägga skådespeleriet på hyllan när han är klar med "Game of Thrones". Till stor del beror nog detta på allt hat hans rollfigur Joffrey fått - vilket spillt över på hans eget liv.

Till och med när Gleeson gjorde välgörenhetsjobb i Haiti kunde inte folk skilja på honom och Joffrey och skändningarna strömmade in. Gleeson säger till "The Saturday Night Show"-programledaren att han försöker distansera sig men att det inte alltid är lätt.

- Jag kollar inte på "Game of Thrones" men om jag råkar titta på ett klipp gillar jag inte vad jag ser. Jag skulle vilja försvara Joffrey men det skulle vara svårt. Jag antar att han är en produkt av sin miljö och sin familj, men i fråga om förlåtande drag finns det inte många.

Gleeson, som utöver Joffrey-rollen läser filosofi och teologi på college i Dublin, säger dock att han kan komma att ändra sig i framtiden.

- Jag vill ju egentligen vara skådespelare, det är bara de här senaste åren som fått mig att fundera, så troligen kommer jag ändra mig igen. Jag känner mig något otacksam eftersom jag är i en position som många gärna skulle vara i, men jag antar att jag får leva med den otacksamheten för stunden.

"Game of Thrones" påbörjar sin fjärde säsong i vår i HBO.

| 26 november 2013 16:01 |