gff 2024

Skribent

Fredrik Adolvsson

1 februari 2024 | 10:30

"Borgen"-stjärnan berättar hur hästar for illa under "Westworld"

När Sidse Babett Knudsen tog emot hederspris på Göteborg Film Festival, pratade hon bland annat om frustrationen med att jobba i USA.
Den danska skådespelerskan Sidse Babett Knudsen, känd från bland annat "Borgen", gästade Göteborg Film Festival för att ta emot hederspriset Nordic Honorary Dragon Award 2024.
 
Priset delades ut i samband med Sverigepremiären av hennes nya film, Club Zero. Under samtalet som följde pratade hon bland annat om den inte helt angenäma upplevelsen på HBO:s "Westworld", där hon spelade affärschefen Theresa Cullen.
 
- Jag knackade på producenternas dörr hela tiden och sa: "De här hästarna har varit ute i solen i 10 timmar, de kommer fan att dö. De arbetar inte ens idag - få in dem i skuggan!" Som dansk tittade jag bara på resurserna, pengarna och logiken och tänkte: "Det är galet!" Men naturligtvis är det superirriterande när en skådespelerska pratar om hästar hela tiden. Hur reagerade de? Inte så bra.
 
Att vara skådespelare i USA är, enligt Sidse Babette Knudsen, bara att vara en skådespelare. Man umgås inte med andra yrkesgrupper, och dalatas med hela tiden. Och uppenabarligen är man en bit ner i den hierarki som finns på inspelningsplatsen.
 
Hästhistorien rapporterades först av Variety, som utan att lyckas försökte nå HBO för en kommentar.
 
Kolla in trailern till "Club Zero" här:
 
 
| 1 februari 2024 10:30 |