Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

26 mars 2023 | 21:45

Häst död under inspelningen av Amazons “Sagan om ringen: Maktens ringar"

Efter att en häst gått bort under inspelningen av Amazons “Sagan om ringen: Maktens ringar” fördömer djurrättsorganisationen PETA seriens produktion.
Under produktionen av kommande säsongen för “Sagan om ringen: maktens ringar” har en av seriens hästar olyckligt nog gått bort, rapporterar Variety. Det var under en träning för några dagar sedan som hästen dog av hjärtsvikt.
 
Amazon Studios, som producerar “Maktens ringar” meddelar i ett utskick att de är “djupt ledsna över att bekräfta att en av produktionens hästar dog den 21 mars. Händelsen ägde rum på morgonen medan hästen tränades inför repetitioner”.
 
Streamingtjänsten låter även meddela att hästens tränare inte var i kostym under tillfället och att inspelningen av scenen ej hade påbörjats. En veterinär samt en represent från American Humane Association (vars uppgift är att säkerställa att djur behandlas väl i olika situationer) var på plats under den tragiska händelsen.
 
Efter dödsfallet har djurrättsorganisationen PETA fördömt produktionen. I ett uttalande skriver organisationen "det verkar som att producenterna av “Maktens ringar” lever under en sten, eftersom att de har möjlighet att använda CGI, mekaniska riggar och andra humana metoder som inte skulle ha ihjäl sårbara hästar på inspelningen”.
 
Vidare skriver PETA att de “uppmanar seriens skapare och alla andra producenter att ta sig an ett nytt uppdrag utan att använda några riktiga hästar. Om de inte kan undvika att utnyttja djur i sin konst borde de göra något helt annat, för ingen vill se en serie där temat är tortyr.
 
Borde produktionsbolag undvika att använda sig av riktiga djur under inspelningar?
| 26 mars 2023 21:45 |