Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 januari 2016 | 16:00

Hasbro svarar på kritiken mot Star Wars Monopoly

Köper du deras förklaring till varför Rey inte är med?
Ända sedan leksakerna från ”Star Wars: The Force Awakens” började dyka upp i handeln i höstas, har folk ifrågasatt varför Rey så ofta saknas. Det är lättare att hitta actionfigurer med nya karaktärerna Finn och Kylo Ren, eller till och med BB-8 och Chewbacca, än den kvinnliga huvudrollen spelad av Daisy Ridley. 

Droppen kom nyligen när Hasbros ”Star Wars”-utgåva av spelklassikern Monopol ”glömde” Rey

Hasbro har nu kommit med ett officiellt svar (via Hollywood Reporter), men frågan är om det är en godtagbar ursäkt:

- Star Wars-Monopolet släpptes i september, långt innan filmen, och Rey var inte med för att undvika spoilers. Det skulle avslöja att hon tar sig an Kylo Ren och ansluter sig till rebellerna.

Det vore alltså en spoiler att ha med Rey som liten figur i en spelutgåva.  Till skillnad från att Rey alltid varit tydligt utannonserad som en av filmens hjältar. Ingen säger att leksaks-Rey behöver ha ett ljussvärd i handen, den där farliga staven hon har på affischen hade nog funkat fint. 

Hasbro meddelar också att Rey finns representerad i deras andra spel, och att flera nya produkter och actionfigurer som föreställer henne kommer till butikerna i januari. Så de och Disney har iallafall lyssnat på fansen, även om de kommer med rätt dumma bortförklaringar.

Se också: Hur feministisk är "The Force Awakens"?


| 6 januari 2016 16:00 |