Film

Skribent

Mats Karlsson

29 juli 2012 | 12:01

Harvey Weinstein vill ha bort våldet i filmer

Hollywood-producenten säger att han har fått nog av filmvåldet.

Det har uppstått heta diskussioner om vapenlagen i USA, efter den ödesdigra massakern i Denver. Det har medfört att den store Hollywood-producenten Harvey Weinstein har gett sig in i debatten. Weinstein säger att det är dags att diskutera hur våldet i filmer påverkar människor.

- Jag tycker att vi filmmakare borde sätta oss ner, Martin Scorsese, Quentin Tarantino och förhoppningsvis alla andra som har våld i sina filmer - och diskutera vår roll i det, säger Weinstein till Hollywood Reporter.

Det är värt att påpeka att Weinstein själv står bakom av många våldsfilmer, såsom "Inglourious Basterds", "Pulp Fiction" och "Kill Bill". Men Weinstein säger nu att han har fått nog av våldet.

- Jag har varit inblandad i våldsamma filmer och efter det har jag sagt: "Jag kan inte hålla på med det här längre". Men man måste respektera filmmakaren och det innebär ett stort problem, berättar Weinstein.

Dock nämner inte Weinstein att han just nu håller på med de allt annat än familjevänliga filmerna "Django Unchained", "Lawless" och "Killing Them Softly".

| 29 juli 2012 12:01 |