Film

Skribent

13 juli 2011 | 15:30

Harry Potters sista strid

Susanne Delastacia, programledare och hallåa på TV4 berättar om sina tankar inför "Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 2"

De visste att de alltid skulle komma tillbaka, att de skulle filma igen och att sagan skulle fortsätta. Tio år senare samlas hela inspelningsteamet bakom Harry Potter för den sista arbetsdagen tillsammans. Allt avslutades tydligen med ett stuntkast framför greenscreen. Vilken avslutning. Tio år tillsammans.

Skådespelare, statister, fotografer, ljud, ljus. Som en enda stor familj. Ikväll (måndag) är det grandios galapremiär för "Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 2". Jag tycker det ska bli lika spännande som sorgligt, att vara med om det sista kapitlet i äventyret om den lilla, föräldralösa pojken med de magiska krafterna.

Den gyllene trion som upplevt resan från okända rackarungar till världscelebriteter, vad ska de göra nu? Hur ska de hitta sina respektive personligheter på vita duken? Kommer de att för alltid förknippas med rollprestationen i Harry Potter och bli en ny Inger Nilsson som aldrig blev av med "Pippi-stämpeln"? Kommer filmvärlden att omfamna Harry, Hermione och Ron i den reella världen och även som vuxna?

Frågorna hänger i luften som små förtrollade såpbubblor och tiden får väl utvisa vad som händer. Min lilla dotter har i alla fall ett underbart redskap till fantasiretande berättelser i böckerna och filmerna. De väntar på henne när hon blir tillräckligt gammal. På så sätt kommer historien om Harry Potter att leva kvar länge, länge till.