Film

Skribent

Alexander Dunerfors

13 november 2014 | 15:00

Harry Potter-fans samlar in pengar till ny film

Nya berättelser från Hogwarts väntar på att filmas.
Det finns Harry Potter-fans, och så finns det Harry Potter-fans som Cameron Cairnduff. Den unge studenten från Manchester försöker samla ihop 40.000 pund (467.000 kronor) för att spela in en ny film, inspirerad av J.K. Rowlings serie på sju böcker.

"Mudblood and the Book of Spells" ska utspela sig 17 år efter segern över Voldemort och ödeläggelsen i slutet av "Dödsrelikerna". Handlingen följer Charlie, en mugglarfödd trollkarl som blir utkastad från magiskolan Hogwarts och oskyldigt anklagad för ett brott. Han flyr och får hjälp av trollkarlar som, ska det visa sig, har en egen hemlig agenda. 

Kickstarter söker man nu fansens stöd till att finansiera den halvtimmeslånga fanfilmen. Om allt går vägen ska den spelas in i England efter nyår. 

- Vi har växt upp med Harry Potter-serien så naturligtvis vill vi hålla magin levande. Men vi vill inte göra något billigt och halvhjärtat - fansen förtjänar mer än så! 

Kolla in filmens promorulle nedan:


Samtidigt jobbar Warner Bros på en filmatisering av Rowlings "Fantastiska vidunder och var man hittar dem". Den första filmen i trilogin får premiär julen 2016. 
| 13 november 2014 15:00 |