SPONSRAT

Skribent

MovieZine

6 november 2016 | 18:00

Harry Potter-fans! Här är bonusmaterialet vi väntat på

Nya Blu-ray- och DVD-utgåvan kommer med 8 dokumentärer som låter dig utforska varje vrå av Harry Potters värld.
Trodde du att du visste allt om Harry Potter-filmerna? Tänk om. Nu släpps en serie dokumentärer som tar fansen bakom kulisserna för att upptäcka allt som hittills varit okänt kring den magiska filmserien. Många av skådespelarna har spelat in nya intervjuer och delar med sig av anekdoter från äventyret som började för femton år sen. Det är första gången som det här unika materialet ges ut i Sverige.

I veckan släpptes alla åtta filmerna i Harry Potter-serien på nytt på Blu-ray och DVD. Med varje film följer också en bonusskiva med en nästan timslång dokumentär, och här är vad de handlar om:



Creating the World of Harry Potter Part 1: The Magic Begins


Valen som gjorts, genombrotten och de tidiga besluten utforskas här med hjälp av sällsynta bilder, minnen från skådespelarna och medarbetarna m.m. Ta reda på mer om producenten David Heymans och regissören Chris Colombus jakt på de perfekta skådespelarna till rollerna som Harry Potter, Ron och Hermione  och bevittna det första mötet mellan Daniel Radcliffe, Rupert Grint och Emma Watson i den här fascinerande portalen till Harry Potters värld.

Large 2d816f8f52850ad89446160a0100a728 snape

Creating the World of Harry Potter Part 2: Characters


Här får du följa med på en resa som spänner över tio år och se hur skådespelarna blåste liv i sina älskade karaktärer. Upptäck vilka delar av boken det var som hjälpte Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson och flera av stjärnorna att få sina karaktärer att ta klivet från manuset till filmduken. Här får du även se provspelningar och veta varför så många i Storbritanniens skådespelarelit ville vara en del av Harry Potter-filmerna samt vilka det var som blev mentorer för de unga stjärnorna.

Large 74a5cf546fb76ee44efa1b236c2f079f wvu6bltsxnq

Creating the World of Harry Potter Part 3: Creatures


Upptäck Harry Potters värld av varelser med den här närbilden av en alldeles speciell grupp med trollkarlar: konstnärerna som skapar monstren och underverken. Ströva omkring i the Creature Shop där skådespelarna förvandlas till bestar och ritningar blir till 3D-animerade underverk. Lyssna på berättelser från skådespelarna om hur de spelar mot allt från ett litet datoranimerat naturväsen till en mekanisk spindel på fyra ton.



Creating the World of Harry Potter Part 4: Sound & Music


Här får du möta kompositörernas, ljudexperternas och alla andra som gjorde Harry Potterfilmerna  så förtrollande för både öron och ögon samt följa med på en känslosam resa tillsammans med karaktärerna på duken. Du får reda på hur specialskrivna musikstycken identifierar speciella karaktärer och platser och du får även se hur experter på filmljud som läggs på efter inspelningen använder ovanliga tekniker för att efterlikna vardagliga ljud.



Creating the World of Harry Potter Part 5: Evolution


När Harry Potter förändras från en oskyldig skolpojke till en osjälvisk hjälte genomgår serien en förändring. Möt de fyra regissörerna, medarbetarna och skådespelarna när de utforskar hur filmerna kunde upprätthålla den stegrande intensiteten i J.K Rowlings bokserie. Från det utökade landskapet i trollkarlsvärlden till den allt mörkare paletten som varje film för med sig till hur de unga skådespelarna mognar i takt med sina karaktärer.



Creating the World of Harry Potter Part 6: Magical Effects


I Harry Potters värld kommer porträtt till liv, drycker förvandlas, tiden kastas om, Quidditchspelare flyger, drakar attackerar och magin är ständigt närvarande. Nu får vi fascinerande inblickar, intervjuer och foton där vi ser hur allt kommer till liv och på så sätt kan vi uppleva teknikexperternas jubel när de lyckas trolla fram denna djupt inspirerande alternativa verklighet. 



Creating the World of Harry Potter Part 7: Story


J.K. Rowling och manusförfattaren Steve Kloves sätter sig ned för ett intimt och öppet samtal om deras tio år av samarbete och om utmaningen att förvandla Rowlings romaner till filmer. Du kommer att få nya insikter i hur Rowling själv uppfattar sina älskade karaktärer genom frispråkiga intervjuer och du får även höra hur Kloves kunde anpassa dem på ett verklighetstroget sätt till den vita duken. 



Creating the World of Harry Potter Part 8: Growing Up


Intervjuer med Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson och fler skådespelare och medarbetare ger oss en glimt av hur det var för de unga stjärnorna i filmerna att växa upp framför kameran. Från tidiga intervjuer till den gripande sista inspelningsdagen. Se hur deras föreställningar av skådespeleri, deras karaktärer och de själva förändrades under fyra regissörer, åtta filmer och tio år.

| 6 november 2016 18:00 |