Film

Skribent

Thomas Linnaeus

19 november 2022 | 11:00

Harrison Ford om "Indiana Jones 5": Inspelningen var tuff, lång och mödosam

Harrison Ford och filmens regissör, James Mangold, öppnar upp om den kommande filmen och berättar om hur Indiana Jones ålder kommer att bemötas.
Igår kunde vi rapportera att första bilderna från nya “Indiana Jones”-filmen har släppts, och idag har vi fått mer info om den kommande uppföljaren, från Empire. Harrison Ford verkar tycka att filmen erbjuder allt:
 
- Den är full av äventyr, full av skratt, full av riktiga känslor. Och den är invecklad och den är lömskt. Att ta ett steg tillbaka in i Indys värld var ingen lätt bedrift. Inspelningen var tuff, lång och mödosam. Men jag är väldigt nöjd med slutresultatet.
 
Temat för “Indiana Jones 5” verkar vara just arkeologen är i slutet av sin karriär, och Ford själv hade krav på filmen:
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
- Jag tänkte bara att det skulle vara trevligt att se Indiana Jones i slutet av sin resa. Förutsatt att det fanns ett manus, som jag kände kunde utveckla karaktären.
 
James Mangold, regissören bakom bland annat “Logan”, var under produktionen noga med att adressera frågorna om ålder direkt:
 
- Det blev väldigt viktigt för mig att ta reda på hur man gör det här till en film om en hjälte i slutet av sin karriär. Frågorna om Indys ålder som jag berör, var inte saker som togs upp i manuset först.
 
Mangold ville inte dölja att Indiana Jones numer är en man i 80-årsåldern:
 
- Det fanns gamlingsskämt, men själva materialet handlade inte om det. Enligt mig, oavsett vilka hinder som finns framför, bör man fokusera på just detta. Om du försöker låtsas som att frågan inte är där, slutar det med prövningar efter prövningar under hela produktionens gång.
 
Premiär för “Indiana Jones 5” blir under sommaren 2023.
| 19 november 2022 11:00 |