Film

Skribent

Mats Karlsson

16 juli 2018 | 21:30

Harrison Ford gör sig redo för "Skriet från vildmarken"

Skådespelaren är i förhandlingar om att spela John Thornton i nyfilmatiseringen av Jack Londons klassiska äventyrsroman.
Harrison Fords nästa projekt var tänkt att bli "Indiana Jones 5", men i förra veckan flyttades filmen fram till 2021. Därför fanns det utrymme för Ford att ge sig in i förhandlingar om huvudrollen till en ny version av äventyrsdramat "Call of the Wild", skriver Variety.
 
Filmen kommer att baseras på Jack Londons klassiska bok från 1903, som i Sverige gavs ut som "Skriet från vildmarken". Äventyrsromanen fokuseras på den kraftfulla blandrashunden Buck, som blir bortrövad från ett tryggt liv på en gård och säljs vidare och förs upp till Alaska där den stora guldruschen lockar. Där träffar han Jack Thornton (spelas av Harrison Ford i filmen) och de båda blir snart riktigt bra vänner.
 
Jack Londons äventyrshistoria har föga förvånande filmats tidigare i Hollywood. 1955 spelades Thornton av Clark Gable och 1972 av Charlton Heston. Om förhandlingarna går i lås kommer Chris Sanders, som har gjort de animerade filmerna "The Croods" och "Draktränaren", regissera Harrison Ford i den nya versionen av "Call of the Wild". Michael Green  som skrev hyllade "Logan" har skrivit manuset.
 
Inspelningen kommer att starta i september.
| 16 juli 2018 21:30 |