FILM

Skribent

Viktor Jerner

16 oktober 2015 | 11:30

Härligt flippad, naken och smärtsamt ostig trailer till B-filmen "Dangerous Men"

Det tog 26 år för regissören John Rad att få färdigt sitt "mästerverk" - som han själv kallar det - "Dangerous Men", men nu är den äntligen (?) här!
Eller ja, en trailer i alla fall. "Dangerous Men" färdigställdes redan år 2005 efter hela 26 års arbete med den iranska regissören Jon Rad bakom kameran. Han tog sitt pick och pack och flyttade från Iran till USA år 1979 specifikt för att kunna göra den här filmen, och först nu får den alltså äntligen en release som är större än de ynka fyra biografer i Kalifornien som den landade på för tio år sedan. I huvudrollen ser vi Melody Wiggins som spelar Mina, en kvinna som ska utrota alla "farliga män" i Los Angeles efter att hennes blivande make brutalt mördats av skurkar. Blod, naken hud och synth kan vi nog förvänta oss har jag en känsla av. 


Mina, Daniel, Chief och Black Pepper är några av de karaktärer som dyker upp i filmen. 

Det smått tragiska med hela den här grejen är att John Rad gick bort år 2007 och får nu alltså inte uppleva hur hans passionsprojekt når en större publik än han förmodligen någonsin kunnat föreställa sig. Men hans film finns kvar, tack vare Drafthouse Films som jobbat länge med att restaurera den och göra den redo för ett bredare släpp. Den landar på amerikanska biografer i mitten på november, några veckor senare dyker den upp på VOD och ett bluray-släpp är planerat till början av 2016. Filmen är alltså i allra högsta grad levande - mer än någonsin till och med - och även om den är långt ifrån min kopp te så finns det ju onekligen något riktigt vackert och hoppfullt i hela det här händelseförloppet.

Kolla in trailern nedan! 


Ordet mästerverk känns väl fullständigt rimligt i sammanhanget, eller? 
| 16 oktober 2015 11:30 |