Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 april 2020 | 08:15

Harley Quinn kan få flickvän i uppföljare

"Birds of Prey"-regissören Cathy Yan hoppas på en tvåa, med Poison Ivy i en stor roll.
Om DC-filmen "Birds of Prey" får en uppföljare, vill regissören Cathy Yan ge Harley Quinn en flickvän. Och inte vem som helst, en giftig donna som vi tidigare mött i "Batman & Robin":

- Jag skulle gärna se Poison Ivy, och jag skulle definitivt vilja se en relation mellan Harley Quinn och Poison Ivy, säger hon till The Wrap.
 
Uma Thurman spelade Poison Ivy i "Batman & Robin" från 1997.
 
Just nu är det högst oklart om "Birds of Prey" gick tillräckligt bra för att garantera en fortsättning. Filmen hann spela in 200 miljoner dollar på bio innan coronapandemin stängde alla biografer, och den släpptes nyss digitalt.

- Jag vet inte - jag tror inte att folk är redo att ta farväl av Harley Quinn riktigt än, och jag tror inte att Margot Robbie känner sig klar med henne heller... så förhoppningsvis, svarar Cathy Yan.
 
Besviken på flopp-stämpeln
 
I en annan intervju har Cathy Yan kommenterat på hur "Birds of Prey" kallades för en "flopp" i media kort efter biopremiären:

- Jag vet att studion hade höga förväntningar på filmen. Det hade vi alla. Sen finns höga förväntningar på en film med kvinnliga huvudroller, och det som gör mig mest besviken är tanken att det kanske bevisar att vi inte var redo än (...) Man kan tolka en films framgång eller brist på framgång på flera sätt. Men jag känner att folk valde en viss vinkel för snabbt, säger hon till THR.
 
 
Med en budget strax över 80 miljoner dollar, och intäkter på 200 miljoner på bara några få veckor, är "Birds of Prey" ingen ekonomisk katastrof. Men filmen är också långt ifrån den succé som DC och superhjältegenren är vana vid ("Suicide Squad" spelade in över 750 miljoner dollar). Jämförelsen är egentligen orättvis. Coronapandemin är såklart en anledning till att det inte blev mer pengar, eller mer buzz kring filmen.
 
En sak är säker och det är att Margot Robbie kommer spela den färgstarka och våldsamma hämnaren Harley Quinn igen i "The Suicide Squad", i regi av James Gunn.
| 6 april 2020 08:15 |