Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

27 maj 2016 | 18:30

Här ser vi skurken i kommande Marvel-serien "Luke Cage"

När över 200 bilder från inspelningen av nästa Marvel-serie på Netflix har släppts, kan vi bland annat utläsa vem som blir den första skurken och hur han ser ut.
Det har varit hyfsat tyst om detaljer inför seriepremiären av Netflixs nästa Marvel-adaption "Luke Cage", men efter att över 200 bilder från inspelningen har släppts på FirstLook framgår det nu vem en av de första skurkarna i New York kommer att bli: Diamondback, spelad av Erik LaRay Harvey.Skaparna har kunnat gå lös ordentligt på designen av den nya skurken i och med att Willis Stryker, som han heter på dagtid, dök upp först i ett nummer av tidningen 1972 och dog redan i nästa nummer. Vad vi vet är att han var barndomsvän med Luke Cage och att han var skicklig med knivar (som kunde explodera). Skurk-pseudonymen Diamondback plockades senare upp av karaktären Rachel Leighton som har varit inblandad i "Agents of S.H.I.E.L.D." och "Captain America".Det är på grund av detta Diamondbacks nya outfit är både fascinerande och obegriplig. Med en hjälm på huvudet som känns väldigt RoboCop- eller Dredd-inspirerad och med en sorts lysande mojäng på sin kroppsstrumpa vilket förmodligen är en sorts kraftgenerator, är det en ganska annorlunda Diamondback från 70-talets serietidning. Luke Cage (Mike Colter) själv verkar inte ha på sig sin gula dräkt ännu, men den kommer nog.

Large 6d6aa547e92857dc3329707fd78b83a2 diamondback2

Serien har premiär den 30 september på Netflix och blir en i följden av "Jessica Jones" (där Luke Cage har dykt upp) och "Daredevil", med ytterligare Marvel-projekt på gång såsom "Iron Fist", "The Defenders" och "The Punisher".

Vad tycker du om Diamondback som skurk?
| 27 maj 2016 18:30 |