Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 juni 2015 | 17:30

Har Marvel plats för en homosexuell superhjälte?

Marvel Studios chef Kevin Feige tycker det är dags.
I Marvels serietidningar har man räknat till 129 homosexuella karaktärer genom tiderna - sist ut ur den tecknade garderoben var X-Mens Bobby Drake. På bioduken har Marvel dock ännu en bit kvar för att hinna ikapp. 

Finns det utrymme för homosexuella hjältar bland Thor, Captain America och The Avengers i deras filmuniversum? Slashfilm ställde frågan till studiochefen Kevin Feige, som tror att vi kan få se det hända inom en snar framtid.

- Det finns ingen anledning till varför det inte skulle kunna ske. Vi hämtar oftast våra karaktärer från serietidningarna, och där har de brutit ny mark i årtionden. De är väldigt progressiva, på sistone ännu mer än förut. 

- Vi håller ett öga på serietidningarna och inspireras av allt de gör. Så jag skulle gärna hitta ett meningsfullt och naturligt sätt för det att hända, inom en nära framtid.

Än så länge har det inte gjorts många storbudget-filmer med öppet homosexuella karaktärer. Vi får hoppas att Marvel verkligen är redo att visa vägen, och inte bara ger diplomatiska svar. Inom kort kommer en svart superhjälte i ”Black Panther” 2018 och en kvinnlig i ”Captain Marvel” samma år. Så visst går det framåt för mångfalden även bland superhjältar - sakta men säkert.
| 29 juni 2015 17:30 |