RYKTE

Skribent

Alexander Dunerfors

3 juli 2016 | 14:00

Har James Bond fått dataanimerade händer?

En fascinerande historia om ett kostsamt misstag på inspelningen av ”Skyfall” sprids på nätet. Men vad är sant?
Om Daniel Craigs händer ser lite märkliga ut i vissa scener i ”Skyfall”, så kan det bero på att de blivit dataanimerade i efterhand. Varför det, undrar du? 

Jo, den brittiske filmskribenten Charlie Lyne berättar på Twitter om ett rykte han hört. Det hela ska ha börjat med att Daniel Craig blev förälskad i ett par snygga läderhandskar, som han önskade att Bond skulle använda i filmen. Vid det här laget var regissören Sam Mendes superstressad av jätteinspelningen, och lät Craig göra precis vad fan han ville.

Men ett problem uppdagade sig först i klipprummet. Bond har ju en pistol som enbart funkar med hans fingeravtryck! Mendes slog sig för pannan och producenterna svettades av själva tanken på hur dyrt det skulle bli att filma om viktiga scener. Enligt ryktet handlar det bland annat om casino-scenen i början.

Lösningen: Daniel Craigs handskar suddades ut i datorn och blev ersatta med "riktiga" händer. Händer som kanske, kanske inte, ser misstänkt artificiella ut när man pausar i rätt stund.

Hör hela berättelsen nedan. Vad tycker ni om den här historien?Sajten Birth Movies Death har under veckan försökt slå hål på myten. De förnekar inte att historien om handskarna är sann, men de menar att det kanske rör sig om andra scener - som den i Shanghai där Bond följer efter Ola Rapaces karaktär. I promobilder har han nämligen handskarna på sig, men i filmen ser vi honom ta av sig dem i bilen. En scen som isåfall kan vara inspelad i efterhand, när studion insåg misstaget. Jämför bilden ovan med detta klipp:


Vet du något mer om Craig tjusiga handskar och magiska händer? Kommentera nedan.
| 3 juli 2016 14:00 |