Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

26 mars 2019 | 10:45

Har HBO precis hittat sin nästa "Game of Thrones"-fantasyserie?

Den nya serien "Asunda" baseras på ett helt fantastyuniversum av serieromaner inspirerade av J.R.R Tolkiens Midgård och grekisk mytologi.
HBO har givetvis fortfarande sin efterlängtade sista säsong av "Game of Thrones" kvar framför sig och därefter även den planerade prequelserien, som kommer att utspela sig tusentals år före händelserna i originalserien. Men precis som alla andra streamingjättar letar även HBO för fullt efter nästa serie som ska kunna fånga en hel värld som "Game of Thrones" har gjort.
 
Amazon Prime Video har, som vi tidigare rapporterat om, en prequelserie till "Sagan om Ringen"-filmerna, baserad på J.R.R. Tolkiens böcker på gång. Det ryktas om att den kommer att bli den dyraste tv-serien som någonsin har producerats, särskilt med tanke på att bara rättigheterna till Tolkiens böcker kostade över 250 miljoner dollar. Netflix kommer senare i år att släppa sin "The Witcher"-serie, vilken vi pratade med en av seriens regissörer om ifjol - en serie som Netflix själva hoppas ska ta över som nästa stora fantastyserie.
 
Large 81247673491a6fd6f2380754f95f4fa0 niobe
 
Men under dagen igår, mitt under allas spekulationer kring Apples nya streamingtjänst AppleTV+, meddelade HBO (via Deadline) att de har börjat utveckla den nya fantasyserien "Asunda". Serien kommer att skrivas och produceras av Sebastian A. Jones, som ligger bakom ett "Asunda"-universum av serieromaner inspirerade av J.R.R. Tolkiens Midgård-böcker och grekisk mytologi. Mest kända är berättelserna om den föräldralösa flickan Niobe Ayutami (bilden ovan), hennes pappa var kung i ett Europa-liknande land medan hennes mamma var en kidnappad hövdning från en nomadisk stam av alver - som höll till i en djungelregion som liknar vårt Västafrika. Niobe växte själv upp i en liten ökenstad, och när en forntida fiende växer sig starkare tvingas hon försöka att ena sina olika förfäder i kampen.
 
Serien har fortfarande inte fått någon beställning på ett pilot-avsnitt och HBO är kända för att ta väldigt god tid på sig med sina nya projekt - vi är därför med andra ord troligtvis flera år från en eventuell premiär av "Asunda". Det bådar däremot gott att HBO inte helt och hållet förlitar sig på sin kommande "Game of Thrones"-prequel som sin nästa fantasysuccé.
 
Blir du spontant sugen på att se HBO göra en ny påkostad fantasyserie vid sidan om "Game of Thrones"? Kommentera gärna nedan!
| 26 mars 2019 10:45 |