Film

Skribent

Viktor Eriksson

29 november 2023 | 20:30

Här är stuntet som till och med var för galet för “Jackass”

Nu har “Jackass”-medlemmen Steve-O valt att göra det på egen hand.
“Jackass”-gänget har byggt en märklig men skrattfylld karriär på att utföra bisarra och riskabla stunt. Något som resulterat i en tv-serie och fyra långfilmer. Men ett av dessa stunt var för mycket till och med för gruppen som nästan sprängde Johnny Knoxville i bitar med en stor röd raket.
 
I en ny intervju med Slashfilm berättar “Jackass”-medlemmen Steve-O att han ville uppleva en riktig, medicinskt övervakad, “spinal tap”, eller lumbalpunktion i samband med "Jackass Forever". Detta är alltså vanligen något som används för att ta prov från ryggmärgsvätskan som cirkulerar i och kring hjärnan och kring ryggmärgen i kotkanalen.
 
– Vi filmade i mars 2020 men det pågick bara i en vecka innan inspelningen stängdes ner på grund av covid. Under covid-nedstängningen fick jag lära mig om det här med “spinal tap” och jag hittade en galen doktor som kunde göra det, säger Steve-O och fortsätter.
 
– Jag tog reda på hur det kunde spelas in och visste att det skulle bli av och tog det till cheferna för “Jackass” och sa: “Jag har den här snubben. Han kommer köra en 10 centimeter lång nål rakt in i min ryggrad. Det kommer bli så otroligt grymt. Jag ger det här till “Jackass”. Och de svarade typ, “Bror, vi kan inte göra det kompis”, vilket är logiskt för om du jobbar för en studio så kan du inte riktigt hålla på och bryta mot lagen.
 
Steve-O valde istället att utföra stuntet själv i sin egen produktion, “Steve-O’s Bucket List”, vars inspelning inte sågs över av någon studio.
 
| 29 november 2023 20:30 |