Film

Skribent

Mats Karlsson

27 mars 2013 | 17:01

Här är storyn till "Independence Day 2"

Roland Emmerich avslöjar storyn till uppföljarna "ID Forever Part I" och "ID Forever Part II".

Redan 2009 berättade Roland Emmerich att han tänkte göra två uppföljare till "Independence Day" och han har även givit oss två arbetstitlar, "ID Forever Part I" och "ID Forever Part II". Nu lyfter han på slöjan och berättar om filmernas story, skriver Entertainment Weekly.

- Människorna visste att utomjordingarna skulle återvända så småningom. De vet att enda sättet att färdas i rymden är genom maskhålen. Så för utomjordingarna kan det ta två eller tre veckor, men för oss tar det 20-25 år.

- Det är en förändrad värld. Det är som en parallell historia. Människorna har utnyttjat all utomjordisk teknologi. Vi vet inte hur man ska kopiera den, eftersom det är en organiskt framtagen teknologi. Men vi vet hur man tar en antigravitations-apparat och slänger in den i ett flygplan, berättar Emmerich.

Uppföljarna ska utspela sig 20 år efter originalfilmen. Bill Pullman (president Whitmore) kommer att medverka i uppföljarna, men kommer inte vara president i de här filmerna. Däremot kommer inte Will Smith återvända som kapten Steven Hiller och istället kommer man att fokusera på hans styvson Dylan.

| 27 mars 2013 17:01 |