Film

Skribent

MovieZine

7 juli 2020 | 19:00

Här är skräckfilmen som spelades in i karantän

Shudders ”Host” verkar vara en kreativ spökrysare för en tid av social distansering.
Corona-pandemin har satt stopp för de flesta filminspelningar i år. Men en del filmskapare låter sig inte hindras, utan snarare inspireras av de rådande omständigheterna.

En kommande rysare med titeln ”Host” har spelats in med skådespelarna på varsin kammare. Historien följer sex vänner som samlas på Zoom för en seans - vilket visar sig vara ett stort misstag. En ond ande dyker upp i deras hem och de inser att de kanske inte överlever natten.

Deadline berättar att regissören Rob Savage och skådisarna (bland andra Haley Bishop och Emma Louise Webb) aldrig träffades under inspelningen. Savage har istället fått instruera dem på distans, och alla sköter sin egen ljussättning och praktiska effekter.

Filmskaparen har fångat Shudders intresse, och den skräckorienterade streamingtjänsten kommer att släppa ”Host” i USA den 30 juli.

”Host” hakar på trenden som började med thrillers som ”Unfriended”, som helt utspelar sig på en datorskärm. Ett kreativt sätt att skapa film i karantäntider, och projektet blev till på den imponerande korta tiden av tre månader. Vi får hålla tummarna att kvaliteten lever upp till vad skräckfans förväntar sig.
| 7 juli 2020 19:00 |