Film

Skribent

Mats Karlsson

27 juli 2018 | 23:45

Här är skådespelarna i "Star Wars: Episod IX"

"Star Wars"-veteranerna Carrie Fisher, Mark Hamill och Billy Dee Williams återvänder till galaxen.
I februari meddelade regissören J.J. Abrams att "Star Wars: Episod IX" skulle spelas in i juli och alldeles nyligen släppte Lucasfilm skådespelarnamnen till den avslutande delen i Skywalker-sagan.
 
Många väntade namn, men också en del överraskningar. För Lucasfilm meddelar oväntat nog att de har kommit överens med Carrie Fishers familj om att ha med den avlidna skådespelerskan i "Star Wars: Episod IX", genom att nyttja oanvänt filmat material.
 
- Att få till ett tillfredsställande avslut utan henne har gäckat oss. Vi planerade aldrig ge rollen till en ny skådespelare, heller inte använda en CGI-karaktär. Med stöd och välsignelse från hennes dotter, Billie (Lourd), hittade vi ett sätt att hedra Carries arv och roll som Leia i "Episod IX", genom att nyttja oanvänt material från "Episod VII", säger J.J. Abrams i ett uttalande.
 
Förutom Carrie Fisher som prinsessan Leia återvänder också "Star Wars"-veteranerna Mark Hamill, Anthony Daniels och Billy Dee Williams. Dessutom får vi se Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Naomi Ackie, Richard E. Grant, Joonas Suotamo och Billie Lourd.
 
Däremot är inte Keri Russell omnämnd i pressmeddelandet, men enligt Variety-reportern Justin Kroll har Russell skrivit på papperen och kommer att medverka i filmen.
 
Uppdatering: Nu är Keri Russell omnämnd i pressmeddelandet på starwars.com.
 
Inspelningen av "Star Wars: Episod IX" startar 1 augusti och det färdiga resultatet når biograferna 18 december 2019.
 
Hur stor är er "Star Wars"-pepp?
| 27 juli 2018 23:45 |