Serie

Skribent

MovieZine

25 juni 2020 | 11:30

Familjen Robsson flyttar in på C More i höst

C More fortsätter med sin satsning på svenskt drama för barn och unga efter vinterns "Ture Sventon"-premiär.
Nu tar Helena af Sandeberg, Linus Wahlgren, Victor Beer och Elisabeth Drejenstam Papadogeorgou plats som huvudrollsinnehavare i "Robssons", som beskrivs som Sveriges första robcom - alltså robotkomedi.

Den bygger på en idé av Fredde Granberg och Thomas Claesson som bland annat ligger bakom förra årets julkalender i SVT, "Panik i tomteverkstan" (2019). Granberg och Claesson skriver och regisserar också "Robssons".

- När stora delar av forskarvärlden kämpar för att få fram de ultimata robotarna med AI, artificiell intelligens, så ville vi gå åt ett helt annat håll. Vi ville skapa världens första robotar med AO, artificiell ointelligens: Familjen Robsson, säger Fredde Granberg och Thomas Claesson i ett pressmeddelande.

Serien handlar om familjen Robsson som har skapats av och skickats till planeten Jorden av utomjordingar i syfte att undersöka planeten som en framtida boplats. Uppgiften för robotfamiljen är att samla så mycket information som möjligt om hur människor lever, bland annat genom att iaktta sina grannar.

Men uppdraget blir svårare än de trott då människan visar sig vara en enormt komplicerad varelse fullproppad med något så märkligt som känslor.

Mamman i familjen, Roberta Robsson, spelas av Helena af Sandeberg ("Lyckligare kan ingen vara") medan robotpappan Robert Robsson spelas av Linus Wahlgren ("Bäckström"). Barnen Robin och Rob spelas av Elisabeth Drejenstam Papadogeorgou ("Panik i tomteverkstan") respektive Victor Beer ("I Just Want to be Cool").

Dessutom återfinns Maja Kin ("Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet") och Messiah Hallberg ("Finaste familjen") i rollerna som de präktiga grannarna Carro och Jonas.

TV-serien i tio avsnitt á 22 minuter kommer att ha premiär på C More i höst.
| 25 juni 2020 11:30 |