Serie

Skribent

MovieZine

11 februari 2020 | 09:30

Här är rollistan i "Bäckström" - premiär 23 mars

Kjell Bergqvist får sällskap av Agnes Lindström Bolmgren, Helen Sjöholm, och Linus Wahlgren i den nya kriminalserien på C More/TV4.
Den nya kriminaldramaserien "Bäckström" får streamingpremiär på C More den 23 mars, och börjar sändas på TV4 den 7 april. Samtidigt står det klart att huvudrollsinnehavaren Kjell Bergqvist får sällskap av bland andra Agnes Lindström Bolmgren, Helen Sjöholm, Linus Wahlgren och Elvis Stegmar.
 
Large 282f74ddd15abf7a6d0b261683f0c2fe backstrom06
 
Bergqvist spelar Evert Bäckström i serien som bygger på Leif GW Perssons romankaraktär. I rollen som hans kollega Ankan Carlsson syns Agnes Lindström Bolmgren ("Tårtgeneralen").

- Att få spela kommissarie har alltid varit en flickdröm, så det kändes extra skönt att få upptäcka min inre snut omgiven av ett så hjärtligt team och så härliga skådespelare. Att göra en egen tolkning av en karaktär från en så välkänd bok av ingen mindre än Leif GW Persson är lite läskigt men också väldigt inspirerande. Jag hoppas att folk gillar min version av Ankan, säger Agnes Lindström Bolmgren i ett pressmeddelande.
 
Large 282f74ddd15abf7a6d0b261683f0c2fe backstrom agnes
 
10-årige Elvis Stegmar spelar Edvin, grannpojken till Bäckström som är hans ständige följeslagare och som vill bli en minst lika skicklig mordutredare.

Sångerskan och skådespelaren Helen Sjöholm spelar PR-geniet Tina som kommer i vägen för Bäckström.

- Inspelningarna av Bäckström var så spännande och lustfyllda! Det var som en dröm att få jobba med och bredvid Kjell Bergqvist som är så intuitiv, rak och erfaren, säger Helen Sjöholm.
 
Large 282f74ddd15abf7a6d0b261683f0c2fe backstrom helen sjoholm
 
Övriga medverkande är Livia Millhagen, Linus Wahlgren, Jens Hultén, Johan Widerberg, Pekka Strang, Filip Berg, Peshang Rad, Anders Mossling, Rolf Lydahl, Sandra Yi Sencindiver och Malgorzata Pieczynska.

"Bäckström" kretsar runt den rikskända mordutredaren Evert Bäckström (Kjell Bergqvist) som stoltserar med att ha löst 99 procent av alla fall som han tagit sig an. Men när en dödskalle med skotthål hittas på en obebodd ö i skärgården ställs Evert Bäckström inför ett svårare mysterium än vad han hade kunnat föreställa sig.

Serien har premiär på C More måndag den 23 mars med ett dubbelavsnitt. På TV4 är det premiär tisdag den 7 april klockan 21.00. Totalt består "Bäckström" av sex avsnitt.
| 11 februari 2020 09:30 |