Skribent

Alexander Dunerfors

25 april 2012 | 21:01

Här är nya, lyxiga Rigoletto

VIP-salong och en bistro är de stora nyheterna när Sveriges premiärbiograf återinvigs.

Rigoletto på Kungsgatan i Stockholm invigdes den 17 mars 1939. Sedan dess har antalet salonger och stolar varierat men när dörrarna nu åter slås upp erbjuds besökarna totalt 937 platser fördelade på 4 salonger och en VIP-balkong.

Arbetet med ombyggnaden har pågått i några månader, och imorgon fredag är de första biobesökarna åter välkomna till landets största biosalong. Den stora salongen är nu utrustad med en 4K-digital projektor och ljudet ska vara "av absolut bästa kvalitet" enligt ett pressmeddelande från SF.

Balkongen i Rigolettos salong 1 är omgjord till en VIP-salong med 187 läderfåtöljer. VIP-besöket börjar direkt när du går upp för den eleganta trappan och i loungen kan du sedan njuta av en drink från baren, ett glas vin eller en kall öl. I VIP-salongen gäller 18-årsgräns och i biljettpriset ingår popcorn och läsk
Fem salonger har blivit fyra, och även de tre nedre har fräschats upp med bland annat nya fåtöljer med mer benutrymme.

Bistro Rigoletto är ett nytt inslag, restaurangen ska vara "inspirerad av efterkrigstidens pariskrogar" och kan vara ett stopp för hungriga besökare före eller efter filmen.

Vi på MovieZine har känt och klämt på den nya inredningen, gosat ner oss i VIP-stolarna, provsmakat på maten i restaurangen och besökt herrummet, och delar ut 5 av 5 i betyg till SF:s troligen snyggaste bio! 

| 25 april 2012 21:01 |