Film

Skribent

Jakob Åsell

18 juli 2020 | 10:00

Här är höjdpunkterna under digitala Comic-Con

Årets största händelse för fans av serietidningar, film, spel och tv-serier blir digital, och gratis! Här är höjdpunkterna i programmet såhär långt.
Fanboys och fangirls kommer av förklarliga skäl inte att vallfärda till San Diego i år, där det årliga eldoradot för populärkultur – Comic-Con brukar gå av stapeln så här års. Det massiva fan-eventet i San Diego blir inte av i år, på grund av den rådande coronakrisen. Det är första gången som det enorma eventet ställs in under dess 50-åriga historia. 
 
Istället flyttar en bantad version av Comic-Con in i folks hem, genom den digitala versionen Comic-Con@Home som går av stapeln 22-25 juli. Eventet kommer att vara helt gratis via Comic-Cons Youtube-kanal och nu har arrangörerna börjat avslöja de första detaljerna om schemat. Mycket känns igen bland studiopaneler för filmer och tv-serier, trots att jättar som "Marvel Studios" och "Lucasfilm" lyser med sin frånvaro.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
HBO-skräckserien "Lovecraft Country" 
 
Bland höjdpunkterna så här långt finns stora paneler för Star Trek (23/7 19:00), HBO-serien "His Dark Materials", (23/7 19:00), "Walking Dead"-serierna (24/7 21:00) samt enskilda paneler med stjärnor som Charlize Theron, Joss Whedon och Nathan Fillion. Ett av de mer efterlängtade inslagen, är Josh Boones försenade superhjältefilm "The New Mutants" (23/7 23:00), med planerad premiär 28 augusti, som kommer att hålla i en digital panel tillsammans med flera av skådespelarna.
 
Amazon, HBO, Disney+ och flera andra studios kommer att visa upp smakprov från deras kommande filmer och tv-serier. HBOs påkostade skräckserie "Lovecraft Country", producerad av J.J. Abrams och Jordan Peele, har en högt emotsedd panel under natten till söndagen (26/7 01:00), följt av ett solo-event med Kevin Smith.
 
Hela programmet för Comic-Con@Home, som fortsätter att uppdateras, finner ni på Comic-Cons hemsida.
 

Läs mer: "The New Mutants" får panel på Comic-Con At Home

 

 
| 18 juli 2020 10:00 |