Film

Skribent

Alexander Dunerfors

16 juni 2015 | 18:00

Här är filmerna du inte vill missa på årets Way Out West

Vi rekommenderar att kolla in Alicia Vikander, Kristen Wiig och Amy Winehouse.
Snart är Way Out West tillbaka i Göteborg. Musikfestivalen varvar återigen med sköna filmvisningar, och nu har en ny bunt spännande titlar släppts. Vad är värt att se? Vi har svaret...

Ex Machina - Thrillern som aldrig fick biopremiär kommer att kunna fångas på stor duk under festivalen. (Vi i Stockholm är mycket avundsjuka!) Alicia Vikander spelar självmedveten robot i en småskalig, snygg sci-fi. Har du inte fått chansen än: se den!

Amy - Den hyllade dokumentären om Amy Winehouse, en av vår tids klarast lysande stjärnor som slocknade alldeles för tidigt. Hon hann bara ge ut två album men ses som en av brittisk historias största musikikoner. Asif Kapadia (”Senna”) regisserar och vår recensent utlovar mycket tårar och känslor.

Odödliga - Andreas Öhmans fjärde långfilm är en kärlekshistoria som blandar allvaret i "Remake" med snygga svenska landskapen ur "Bitchkram". Filip Berg och Madeleine Martin spelar Isak och Em, två ungdomar sm förblindade av kärlek drar ut på en roadtrip med oklar destination.

Nasty Baby - Kristen Wiig spelar kvinnan som ska hjälpa två gaypolare att skaffa barn. Hyllad, mörk och oförutsägbar dramathriller som bland annat vann Teddy-priset för Bästa HBTQ-film på Berlins filmfestival tidigare i år.

Filmvisningarna är en del av Way Out West, 13-15 augusti. Fler filmer kan tillkomma.
| 16 juni 2015 18:00 |