Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 juli 2022 | 09:05

Här är detaljerna du missade i nya trailern till ”Shazam! 2”

Regissören David F. Sandberg har gömt en liten (och väldigt intern) svensk referens i vinterns superhjältefilm.
Det var visserligen Marvel som dominerade i nyheterna efter helgens Comic-Con i San Diego, men DC fick också tillfälle att visa upp några kommande storfilmer. Bland annat fick vi se den första trailern till "Shazam! Fury of the Gods", uppföljaren till 2019 års mycket underhållande superhjältekomedi - och den verkar lika härlig som sist!
 
Ifall du missade trailern, här är den igen:
 
 
Svenske David F. Sandberg är tillbaka i registolen, och i en nysläppt Youtube-video guidar han oss igenom trailern och alla små gömda detaljer, påskägg och misstag. Förutom några mer uppenbara - som att dockan Annabelle syns i en scen eller en homage till italienske skräckregissören Lucio Fulci - finns här en rolig blinkning till Sverige och mer specifikt regissörens hemort:
 
- I den här scenen finns lite mer personliga referenser. Det är bara till för de som kommer från Jönköping. Torpa är skolan där Lotta (Losten) och jag först träffades, och Junedal är en annan skola vi gick i, berättar Sandberg.
 
 
I videon får vi bland annat veta hur meckigt det kan vara att få igenom vissa DC-referenser när DC själva är inblandade, och det är inte alltid självklart att regissörens önskade påskägg och överraskningar blir godkända. Då verkar det enklare att peta in några mer interna detaljer - som t-shirten på bilden nedan. Lite smygreklam för spelet Iconoclasts, utvecklat av regissörens bror Joakim Sandberg.
 
Se mer trailer-trivia här:
 
 
"Shazam! Fury of the Gods" släpps på svenska biodukar i jul.
| 25 juli 2022 09:05 |